Maple Leafsi deklasirali Bruinse, Hortonu prijeti kraj karijere

NathanHortonVictoriaWelch

 

Srijeda je u NHL-u tradicionalni “Wednesday Night Rivalry“, a rivali koji su bili pod reflektorima su Toronto Maple Leafsi i Boston Bruinsi te Anaheim Ducksi i Los Angeles Kingsi.

Bruinsi su došli u Toronto za reprizu četvrtfinala iz 2013., kada su Bruinsi u dramatičnom završetku sedme utakmica započeli svoj put ka finalu Stanley Cupa.
Drugačije je bilo u nedjelju. Phil Kessel je rano u prvoj trećini doveo domaćine u vodstvo, a Maple Leafsi su ga u prvih deset minuta druge dionice povećali. Kessel, Rielly, Bozak i Van Riemsdyk su Leafse doveli do vodstva od 5:0, dok je Dennis Seidenberg golom za 5:1 pokazao znakove života Bruinsa.
Peter Holland je u zadnjih 20 minuta povisio vodstvo Leafsa na 6:1, kako je i ostalo do kraja utakmice.

Los Angeles Kingsi i Anaheim Ducksi su se međusobno lovili rezultatom. Kingsi su prvu trećinu zaključili vodstvom od 2:0, no nakon 40 minuta je pak bilo samo 3:2 za Kingse. Na početku zadnje dionice je Ryan Kesler izjednačio utakmicu za Duckse, no trenutni vlasnici Stanley Cupa su se golovima Gaborika i Williamsa vratili u vodstvo od dva gola.
Stvar je tada ponovo bilo na Ducksima, a Ryani iz Anaheima su se pobrinulo da utakmica ode u produžetke. Ryan Kesler je minimalizirao vodstvo Kingsa, dok je Ryan Getzlaf utakmicu vratio u egal.
Nakon 65 minuta je rezultat bio izjednačen 5:5, a u produžetcima je za Anaheim Duckse heroj dana bio, nitko drugi neko Ryan Kesler.

Utakmica u srijedu nije bilo, no vijest koja je najjače odjeknula je ta da Nathanu Hortonu prijeti kraj karijere. Dvadesetdevetogodišnji Kanađanin koji igra za Columbus Blue Jacketse je po prvi put od početka sezone progovorio o svojoj ozljedi, a što je rekao je šokiralo mnoge.

“Ne mogu se normalno ustati, ne mogu se sagnuti. Ne mogu trčati, ne mogu se igrati s djecom. Kada ulazim i izlazim iz auta sam poput 75-godišnjaka, spor i ukočen. Ne mogu spavati. Leđa mi se ukoče i ne mogu se kretati, tako da spavanje otpada, a tijekom dana sam poput zombija“ izjavio je Horton Aaronu Portzlineu Columbus Dispatchu

Operacija bi mu mogla znatno smanjiti bolove, no onda bi njegova karijera bila gotova.

“Ne želim na operaciju zbog toga što će onda biti. Ne želim živjeti s ovom boli, ali i ne želim napraviti tu odluku. Teško mi je reći da sam s 29 godina gotov. Mislim, stvarno, gotov s 29 godina?“

 

Photo: Vicotria Welch/Flickr