Photo: Andrea Rastowsky

Majstorica za EBYSL prvenstvo

Piše Drax za Hrhokej.net

Tešku su zadaću imali pred sobom mladi hokejaši Medveščaka u četvrtoj utakmici finala doigravanja EBYSL-a. Četiri dana ranije u Salzburgu pokvarili su slavlje domaćinu, a sada su pred svojim navijačima, konačno u Domu sportova, željeli predstaviti u najboljem svijetlu i izboriti odlučujuću petu utakmicu.

Bila je to nelijepa, taktička utakmica čiji je značaj “skratio” ruke igračima obje momčadi. Griješilo se u igri i kod jednih i kod drugih tako da nije čudno što je dvoboj protekao u rezultatskoj ravnoteži. Jedini čimbenik u kojem su gosti imali prednost bila je izdržljivost i ona je kako je susret odmicao sve više dolazila do izražaja.

Prvih dvadeset minuta završilo je bez pogodaka premda su i domaći i gosti bili u odličnim prigodama. Red Bull je prvi zatresao mrežu početkom druge trećine no “medvjedi” su izjednačili već u idućoj minuti.

Do kraja druge dionice dvoboja više nije bilo zgoditaka, a u posljednju trećinu ušlo se kao u veliki produžetak. I jednima i drugima bilo je potpuno jasno da bi idući pogodak lako mogao biti i odlučujući.

Kad se završetak trećine sasvim približio napetost se približila vrhuncu. Pobjedonosni pogodak domaćih izazvao je erupciju oduševljenja na tribinama. Mladi Zagrepčani dobili su i desetu uzastopnu utakmicu koju nisu smjeli izgubiti i sada gledaju veliki pobjednički pehar s iste udaljenosti kao i njihovi suparnici. Konačni obračun zakazan je za posljednji dan ožujka.

Medveščak – Red Bull 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Zagreb, Dom sportova, 28.3.2016.
Gledatelja: 1500
Suci: Piragić, Krčelić, Belić i Grozaj

Strijelci:

0:1 RBS Hagler (Wörndl, Wappis) 25′
1:1 MED Stančić T. (Miličić, Novak) 26′
2:1 MED Smolec (Miličić, Janković) 59′

Udarci na gol:
Medveščak 32
Red Bull 31

Isključenja:
Medveščak 2 min
Red Bull 12 + 10 (Rosenlechner) min

Medveščak: Ružić, Hergešić Adamović – Pleško, Kegalj, Novak, Miličić, Stančić T. – Poljak, Smolec, Jarčov, Janković, Trstenjak – Kopričanec, Kramarić, Krivošić, Jović, Fičur – Stančić P., Vuglač, Čizmadija, Vrbančić, Tadić. Trener: Kolombo

Red Bull: Wieser, Pölzl – Nußbaumer, Jakubitzka, Hagler, Wappis, Klöckl – Steinacher, Wolf, Lahoda, Rosenlechner, Kainz – Egger, Wörndl, Galassiti, Flatscher, Gehringer – Schuster, Adolfsen, Lindqvist, Feldner, Pöschmann. Trener: Brucker

Photo: Andrea Rastowsky

Majstorica za EBYSL prvenstvo

Hoće li Medveščak osvojiti EBYSL?

Thank you for the vote!