Photo: Krume Ivanovski/khl.hr

Magnitka bolja od CSKA

U subotu 25.10. u Moskvi su se susreli institucija igre hokeja na ledu CSKA Moskva i aktualni ruski i KHL prvaci Metalurg Magnitogorsk. Uzevši u obzir kako je to susret druge ekipe Zapada i prve ekipe Istoka i računajući na emocije koje će biti prisutne na ledu, bio je to pravi šlager.

CSKA – Metalurg Magnitogorsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

U prepunoj dvorani na Leninjgradskom prospektu, više sreće ipak je imao gost, pa je Metalurg napustio Moskvu s tri boda više na kontu.

Inače u ovim susretima CSKA je tijesno gubio, a tako je ostalo i ovaj put. Ipak, domaći navijači imali su se čemu veseliti kad je prvi powerplay na utakmici iskoristio Jan Muršak za početno vodstvo domaćina.

Sergej Mozjakin nije bio u sastavu Metalurga, ali i bez njega aktualni prvaci igraju odlično. Danis Zaripov pogodio je za izjednačenje iz, izgledalo je, nemoguće situacije. No, nekako je pločicu sa strane progurao kraj Jana Kovářa.

U posljednjoj trećini krenuo je Metalurg jače i u 44. minuti Chris Lee sjajno pronalazi Jevgenija Timkina s plave linije na drugu plavu, a potonji je imao slobodan put do Stanislava Galimova i smjestio pak pod prečku za, kasnije će se pokazati, pobjedu.

Soči – Torpedo 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Soči nije dobro ušao u utakmicu na domaćem ledu, a Finci u redovima Torpeda opet su dominirali. Dva isključenja u prvih jedanaest minuta, prvo 31 sekundu nakon početka, a drugo u 11. minuti dalo je priliku Torpedu da dođe u vodstvo. Jarkko Immonen bio je strijelac u posljednjoj sekundi 11. minute s igračem više za vodstvo gostiju iz Nižnjeg Novgoroda.

U drugoj dionici zbog zadržavanja igre kažnjen je i vratar Sočija Tomáš Pöpperle, pa iako im nisu u tim trenucima cvale ruže, u 28. minuti Aleksander Ščerbina donio je izjednačenje. Drugu trećinu obilježila su isključenja, ovaj puta više na strani Torpeda.

Ponovno Finac, Petter Nokelainen, donio je pobjedu Torpedu u 49. minuti na asistenciju Vjačeslava Kuljomina. Do kraja se Soči nije oporavio i konsolidirao, iako su pred kraj izvukli vratara, ali Ivan Kasutin uspješno je odolio napadima domaćih.