Davor Sajko/KHL.hr

Loša nedjelja za goste

Sva tri susreta odigrana jučer otišla su na stranu domaćih momčadi. Baris je u produžetku pobjedio Metalurg Nk, Dinamo Moskva je ”rastavio” Traktor, a MedveščakLadu sa visokih 5:1.

 

Baris – Metalurg Nk 1:0 OT (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

 

Na svome ledu Astani, Baris je ugostio Metalurg. Vratari su odigrali jako veliku ulogu u ovom susretu. Već od samog početka i jedna i druga momčad nizale su prilike, domaći Baris ipak malo više od gostiju, ali ništa nije pretočeno u pogodak. Jan Laco (Baris) i Ilja Sorokin (Metalurg) su bili na visini zadatka.

Na jedini se pogodak moralo čekati sve do produžetka. Pobjedu Barisu donio je Brandon Bochenski nakon pogreške gostujuće obrane. Blohin je fintirao udarac sa plave i dodao Bochenskom, a ovaj preko lijeve ruke Sorokina šalje pak u mrežu.

 

 

Dinamo Msk  – Traktor 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

 

U Lužnjikiju u Moskvi Dinamo je ugostio Traktor, bila je to repriza finala od prije  dvije sezone. Kao i tada hokejaši Dinama imali su više razloga za slavlje nakon susreta.

U svojoj prvoj powerplay situaciji na susretu momčad Traktora izgubila je pak iza Dinamova gola, branič domaće momčadi pokušao je izbaciti pak izvan svoje trećine, međutim bek Traktora ga je rukom vratio, ali točno na palicu Gorovikova. Gorovikov je uklizao u trećinu Traktora, gurnuo pak lijevo i Pestuško ga je spremio iza Fokina za 1:0.

Drugi pogodak je došao u powerplay situaciji za Dinamo. Volkov puca sa plave, prvi udarac Fokin brani, ali Karsums posprema ”otpadak” za 2:0.

Treći je pogodak djelo Mozaljova koji je sam ušao po desnom krilu, izvrsnim klizanjem prevario bekove i vratara Traktora te bez problema pogodio u praznu mrežu Traktora. Nakon trećeg pogotka igrači Traktora bili su moralno na dnu, jedna loša promjena i Daugavins je imao otvoren put prema golu Traktora, no dodao je Volkovu, on je pucao pored gola, a pak se odbio do Karsumsa i bilo je to 4:0.

Do kraja susreta Čistov je samo smanjio na 4:1 u trenucima kada se kažnjeni igrač Dinama vraćao u igru.

 

 

Medveščak – Lada 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

 

Medveščak je u nedjelju upisao svoju drugu pobjedu u KHL-u ove sezone. Lada se držala u igri sve do posljednje dionice.

Andrew Hutchisnon je doveo Medveščak u vodstvo u powerplay situaciji. Bio je to jedini pogodak u prvom dijelu.

Nakon samo 45 sekundi igre u nastavku susreta Hunkes je stvari vratio na početak i malo umirio ”Medvjede”.

U samo osam minuta igre u trećem periodu Medveščak je razbio svaku misao gostiju o eventualnim bodovima u Domu Sportova. Matt Anderson je zabio drugi pogodak, a odmah nakon njega u strijelce se upisao i St. Pierre.  Wright je iskoristio kazneni udarac, a točku na ”i” stavio je Nathan Perkovich.

 

 

Nedjelja 21.09.2014.:

Baris – Metalurg Nk 1:0 OT

Dinamo Msk – Traktor 4:1

Medveščak – Lada 5:1

 

Photo by.: Davor Sajko/KHL.hr