Krume Ivanovski/KHL.hr

Lokomotiv na Novotnyjev pogon

Na KHL rasporedu za srijedu stajala su samo dva susreta, ali sa pregršt zanimljivosti. Baris je u Astani ugostio Lokomotiv koji je nakon raspucavanja odnio dva boda u Jaroslavlje, a Medveščak je u Bratislavi stigao do prve gostujuće pobjede.

 

Baris – Lokomotiv 3:4 SO (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1)

 

Specijalne jedinice su odigrale veliku ulogu u ovom susretu. Četiri od šest pogodaka u regularnom dijelu postignuto je zahvaljujući specijalnim timovima. U prvoj trećini nakon manje od pet minuta igre powerplay Barisa urodio je plodom. Rudenko je imao pak iza gola, te ga je dodao Antropovu koji je bio sam pred Sanfordom, ali nije se odlučio na udarac nego je nesebično proslijedio pak desno gdje je bio Rimarev koji je imao praznu mrežu i lagan zadatak pred sobom, 1:0 za Baris.

Pokušaji su se dalje nizali, ali pogodaka nije bilo, barem što se prve trećine tiče. Umjesto golova dvije minute prije kraja Rudenko je naletio na Sanforda i nastala je gužva u koju se umiješao i Gorohov, a epilog te priče su 5+20 min i GM kazne za Rudenka i 2+10 min za Gorohova, a Sanford je morao napustiti susret te ga je zamijenio Kolesnik.

 

Pola minute igre u drugoj trećini trebalo je gostujućim hokejašima da dođu do izjednačenja. Pak kojega su mu poslali Novotny i Platt, Averin je prihvatio na buliju i poslao ga iznad Jana Lacoa za 1:1.

I u drugoj trećini vidjeli smo dosta isključenja, te još jedno zbog ”napada na područje glave i vrata”, ovaj puta u ulozi je bio branič Barisa – Nikita Cerenok koji je zaradio 2+10 min na klupi za kažnjene.

Strasti su se malo smirile i desetak minuta kasnije Lokomotiv je došao do prvog vodstva na susretu. Kontra gostiju 3-na-2 je urodila plodom, Thornberg je dodao do Novotnyja, a on je pogodio ispod Lacoa i doveo goste do vodstva.

U zadnjoj je minuti trećine Nigel Dawes u trenucima powerplaya svoje momčadi stvari vratio na početak zabvši pogodak za 2:2.

U trećem periodu igralo se opreznije i nije bilo nekih uzbuđenja sve do pet minuta prije kraja. Lokomotiv je imao powerplay, a igrači Barisa su ostavili Konkova samoga, odlično ga je vidio Galimov, a Konkov nije imao poteškoća poentirati za 2:3.

Semafor je pokazivao 58:49, Baris ima timeout, povlače Lacoa sa gola i kreću sa šest igrača u polju. Lokomotiv je stisnut u svojoj zoni, a pak kruži po polju. Savčenko je sa plave linije uputio vrlo jak udarac kojega Kolesnik brani, ali pak se odbija do Bochenskog i on izjednačuje rezultat na 3:3 i kreće se u produžetak.

Kako produžetak nije ponudio pobjednika, moralo se raspucavati za dodatni bod. Pobjednika smo dobili u četvrtoj rundi kada je Novotny po drugi puta pristupio izvođenju, a ovaj puta bilo je uspješno. Poslao je pak iznad lijevog golmanova ramena i Lokomotiv je osvojio dva boda na teškom gostovanju.

 

 

Spomenimo da je Medveščak porazio Slovan rezultatom 4:1. Medvjedima je to prva gostujuća pobjeda.

 

Srijeda 24.09.2014.:

Baris – Lokomotiv 3:4 SO

Slovan – Medveščak 1:4

 

Photo by.: Krume Ivanovski/KHL.hr