Davor Sajko/HR Sport

Legenda EBEL-a Frank Banham progovorio je o svojim planovima

Osim KHL-a, uskoro počinje i liga iz susjedstva, otvoreno prvenstvo Austrije, tj. EBEL, iako ipak u malo kasnijem terminu. U svoju jedanaestu sezonu ulazi i zagrebački Poglavica, Frank Banham, odnedavno mađarski državljanin, koji će i naredne sezone braniti boje Vragova iz Szekesfehervara. Uz to što je i dalje aktivni sportaš, Frank Banham postao je i suvlasnik sportske, manadžerske agencije.

“Mislim da smo prošle godine imali dobru sezonu, napredovali smo kako je vrijeme odmicalo. Iduće sezone želimo biti još bolji. Nažalost i ostale ekipe žele biti bolje. (smijeh) Veselimo se novoj sezoni, ne možemo dočekati da krene”, rekao je za službenu stranicu EBEL-a i dodao:

“Nama je primarni cilj ući u najboljih šest i osigurati doigravanje. Kasnije idemo malenim koracima, seriju po seriju.”

Upitan je koja ekipa će se najviše poboljšati u slijedećoj sezoni, odgovor je bio očit:

“Klagenfurt. Doveli su na mjesto trenera Douga Masona, imaju odlične igrače. Iako, otkad sam u ovoj Ligi svake godine se pokazao napredak, EBEL polako postaje top-liga u Europi, nivo je sada stvarno visok.”

Tko će biti u samom vrhu Lige ove sezone?

“Red Bull sigurno, odlična su ekipa, Capitalsi su uvijek jaki, KAC će sigurno morati pucati visoko. Na njih tri uvijek treba paziti.”

Photo: Davor Sajko/HR Sport