Photo: Krume Ivanovski/khl.hr

Lada prekinula post

U jedinom današnjem susretu Lada je bila bolja od Jugre u Hantijz – Manzijsku. Novi igrač Jugre i bivši Medvjed – Barry Brust susret je gledao sa tribina.

Iako je Jugra imala nešto veći broj udaraca u okvir gola u prvom periodu, Lada je povela. Momčad iz Toljatija imala je powerplay i postavila je igru u napadačkoj trećini, a iako je kažnjeni Jacenko ušao, to nije pomoglo Jugri. Valuiskij je dobio pak na bandi i snažno opalio prema golu, a vratar Gorjačevskih je kasnio u pokrivanju druge vratnice i Lada je imala prednost od 0:1. Bio je to jedini pogodak u prvoj trećini.

I u drugoj trećini Jugra je nastavila sa paljbom prema Ježovu, ali Lada je zabijala, Nakon manje od 5 minuta igre već je bilo 0:2. Shenfeld je krenuo u kontru, međutim, zastao je i ostavio pak na crvenoj liniji gdje ga je Bjelousov pokupio i otklizao ispred gola dok su ga Jugrini braniči samo promatrali, te je u nebranjeni dio mreže pospremio pak i povećanje vodstva gostiju. Tri minute kasnije Jacenko je ponovno bio na klupi za kažnjene, a Lada povećava rezultat na 0:3. Zatovič je unio pak u trećinu, dodao do Shenfelda, a on koristi konfuziju domaćih braniča i vratara i zabija gol. Ipak, do kraja druge trećine, kakvu takvu nadu domaćima dao je Buljanskij zabivši gol iz kaznenog udarca.

U posljednjoj dionici susreta Lada je limitirana na samo 4 udarca na gol, dok je Jugra uputila 13 udaraca prema Ježovu, a samo jedan je našao put do mreže. Bilo je to dvije minute prije kraja susreta, Sokolov je zakucao pak ispod same grede. Ali dalje od toga nije išlo, bio je to samo pogodak kojim je ublažen poraz. Ovom je pobjedom Lada stala na kraj crnoj seriji u kojoj su nanizali čak šest poraza.

 

Utorak, 11.11.2014.:

Jugra – Lada 2:3

 

Photo by. Krume Ivanovski/khl.hr