Kvapil, Mäntylä i Saarinen nastupit će na Channel One kupu

Medveščakov branič Tuukka Mäntylä i napadač Jesse Saarinen pozvani su braniti boje Finske na predstojećem Channel One kupu (Kubok Pervogo kanala), drugom kolu Euro Hockey Toura. Od 17.-20. prosinca ovo prestižno natjecanje koje okuplja reprezentacije Rusije, Finske, Češke i Švedske odigrat će se u Moskvi, dok će susret prvoga dana između Finske i Češke, u tradiciji turnira biti odigran u Pragu. Tamo će se finski dvojac iz Medveščaka susresti s Marekm Kvapilom koji će braniti boje Češke.

„Naravno, ponosan sam što sam pozvan u reprezentaciju, uvijek je čast igrati za nacionalnu momčad. Pa makar sam već puno puta sudjelovao u ovom turniru, lijepo je znati da i u mojim godinama mogu pridonijeti“, rekao je Mäntylä.

I Saarinen i Mantyla već su sudjelovali na EHT-u: “Poseban je osjećaj igrati za Finsku, a Tuukki i meni je ovaj poziv potvrda da smo dobro radili u dosadašnjem dijelu sezone. Obojica smo već igrali turnir, Tuukka puno više puta nego ja, ali smo oboje uzbuđeni i sretni što ćemo predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam trenutno u dobroj formi i veselim prilici da pokažem što mogu“.

Raspored koji će Medvjedi u finskom dresu morati ispoštovati neće biti lak i tražit će maksimalno zalaganje: „Cijeli turnir i logistika će biti pravi izazov. Utakmice su gusto raspoređene, no na stranu to, za Tuukku i mene će uključivati puno putovanja. Svi znamo kakav nam je raspored u KHL-u, s puno putovanja i čestim utakmicama, a sada ćemo još ići u Helsinki pa onda s momčadi najprije u Prag gdje igramo prvu utakmicu i nakon toga svi selimo za Moskvu. Po povratku u Zagreb već drugi dan ponovno igramo u Ledenoj dvorani. Sve skupa zahtjevat će da budemo u najboljem izdanju i da damo sve od sebe i pazimo na sve detalje“, komentirao je Saarinen.

Kompletan raspored i sastave momčadi možete pronaći na službenoj stranici European Hockey Toura http://eht.fhr.ru/en/

Medveščak večeras u 20​ sati u Domu sportova igra protiv Lokomotiva iz Jaroslavlja, trenutno druge momčadi lige.

Photo by Igor Šoban/MDV press