Photo: EQ Image, Melanie Duchene

Krejčik i Smejkal novi Česi u Medveščaku

Krejčik pojačava obranu, Smejkal dolazi u napad Medvjeda

Češki reprezentativac s KHL iskustvom i mladi češki napadač novi su članovi Brloga

Braničima zagrebačkog Medveščaka priključuje se novo ime. 25-godišnji Čeh, vlasnik brončane medalje sa Svjetskog prvenstva 2012., Jakub Krejčik posljednje je dvije sezone proveo u švedskoj SHL ligi i pritom bio najefikasniji branič Örebra HK.

 „Jakub je branič koji jako dobro kliže i voli se uključiti u igru u napadu. Posljednje dvije sezone je bio najefikasniji branič svoje švedske momčadi i s reprezentacijom je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2015. Jakub će nam donijeti drugu dimenziju u obrani, obzirom na braniče koje imamo. Veseli se dolasku u Zagreb i prilici da pokaže da spada u sam vrh KHL-a“, izjavio je prilikom objave transfera sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Rodom iz Praga, Krejčik je svoje juniorske dane proveo u sustavu Slavije Prag, a u sezoni 2012./2013. priključen je momčadi Leva koja se natjecala u KHL-u. U idućoj sezoni otišao je na posudbu u Spartu u kojoj je imao dosad bodovno rekordnu godinu upisavši 25 bodova kroz 45 ligaških utakmica te pet bodova u doigravanju. Sparta je te godine osvojila treće mjesto Extralige.

Uz Krejčika, novi član Brloga je i mladi češki napadač kojega je kao 16-godišnjaka Medveščak odabrao na KHL Draftu 2013. godine, Jiri Smejkal.

„Jiri će biti dio momčadi kao mladi igrač ove sezone. Igrao je zahtjevne minute za Češku na prošlom Svjetskom juniorskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Jiri je visok i jak igrač, i sigurni smo da će u igri davati sve od sebe. Nadamo se da će se nametnuti i natjecati sa starijim dečkima za vrijeme na ledu“, izjavio je prilikom objave transfera sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Rodom iz Čeških Budejovica, prošao je mlađe kategorije u lokalnom klubu u kojem je i Tomaš Mertl napravio svoje prve korake, da bi protekle dvije sezone proveo u WHL-u (Western Hockey League) u Sjevernoj Americi. Prve sezone je kao član Moose Jaw Warriorsa odigrao 72 utakmice i postigao 32 boda, da bi u drugoj na pola sezone prešao u Kamloops Blazerse odakle dolazi u Medveščak.

Photo: EQ Image, Melanie Duchene

Krejčik i Smejkal novi Česi u Medveščaku

Krejčik ili Smejkal

Thank you for the vote!