Nordiques

Kojim putem krenuti? Quebec i(li) Las Vegas?

New YorkNHL je službeno objavio da su primili dva zahtjeva za NHL momčad koja će biti razmotrena. Rok za prijave bio je jučer. Iako su se spominjale brojne momčadi, samo su Quebec City i Las Vegas predali zahtjeve za vlastitu NHL franšizu.

Tijekom proteklih mjeseci proširenje NHL-a se spominjalo gotovo svakodnevno, a kao glavni favoriti za to su bili upravo Las Vegas i Quebec, uz Seattle, Houston pa čak i drugu momčad u Torontu.

Međutim NHL je kao uvjet postavio da momčad do zadnjeg dana prve faze (ima ih tri) mora osigurati vlastitu ili unajmljenu dvoranu, što je pošlo za rukom samo gore navedenim momčadima. Međutim mnogi u Seattleu i Torontu neće biti zadovoljni ovime, jer imali su samo dva tjedna da nađu dvoranu u kojoj mogu nastupati, što zasigurno nije jednostavan proces.

Kako stoji u priopćenju 16 ljudi i grupacija i organizaciju su dobili priliku sudjelovati, a samo dvije udovoljavaju svim uvjetima i NHL će se u ovom trenutku fokusirati samo na njih. Kako je prva faza gotova, sada slijedi druga faza koja će trajati sve do 10. kolovoza. U ovoj fazi slijedi pregled sve dokumentacija i jamstava koja su predana. Nakon toga kreće treća faza gdje će se detaljno pregledati sve i nakon toga u rujnu slijedi glasovanje u NHL. Naskon glasovanja NHL franšizu može dobiti jedna grupacija, a mogu i obje, ovisi kako zadovolje visoke kriterije koje šefovi najjače svjetske lige postave.

Hoćemo li ponovno gledati Nordiquese i hoće li svjetska kockarska prijestolnica dobiti momčad saznat ćemo najvjerojatnije tijekom rujna.

Photo by Nicolas Roberge/Flickr.com