Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

KHL se širi u Kinu?

Već neko vrijeme se spekulira o potencijalnom širenju KHL-a u Kinu, a te glasine postaju sve detaljnije  i sve realnije, posebno nakon što su prije dva mjeseca vodeći ljudi Lige posjetili Kinu i obišli neke moguće lokacije gdje bi mogla “niknuti” nova momčad.

Roman Rotenberg u ekskluzivnom je intervjuu za Itar TASS spomenuo je nekoliko informacija. Kao najvjerojatnija lokacija spominje se Beijing gdje bi nova momčad dvoranu sa 18,000 sjedećih mjesta djelila sa košarkaškom momčadi Beijing Ducksa.

Prema informacijama gotovo sve je već dogovoreno, a novu franšizu bi financirali ruski i kineski biznismeni, a podrška projektu došla je i od Kineske vlade koja želi formirati hokejašku momčad za ZOI 2022. godine koje će biti održane u Beijingu.

Osim novca, KHL bi novoj momčadi pomogao i s ljudstvom, odnosno ruski treneri bi osnovali svojevrsnu akademiju i razvijali igrače za novu momčad.

Kao početak natjecanja u KHL za novu, još nepostojeću momčad spominje se već slijedeća sezona, odnosno najkasnije sezona 2017/18.

Hoće li Medveščak dobiti novog protivnika na dalekom istoku ostaje nam još vidjeti, prema glasinama moguća je i momčad u Talinnu (Estonija), ali nije nemoguće niti da KHL i ulaskom kineske momčadi ostane na 28 ekipa.

Photo by Krume Ivanovski/khl.hr