HC Dinamo Riga photo by Davor Sajko/KHL.hr

[KHL] Nije još gotovo!

Medveščak na prvom gostovanju u 2016. u Rigi traži bodove za prolaz u doigravanje!

Nije još gotovo

Po posljednji put ove sezone je zagrebački Medveščak otputovao u glavni grad Latvije, Rigu na četvrti, također i posljednji međusobni susret između Dinama i Medvjeda ove sezone. No, kada je Medveščak prošli put bio u Rigi, krajem rujna, stvari su izgledale puno drugačije..

Medveščak je tada bio usred raznolikog početka sezone. Nakon četiri uzastopne pobjede, uslijedilo je šest uzastopnih poraza. No, prije nego što su tad krenuli za Rigu, ponovo su se vratili na pobjedničke staze, a pobjeda u Rigi je bila jedna od šest uzastopnih.To je ujedno bio i posljednji put da je Medveščak zaredao više od dvije pobjede.

Nakon poraza u ponedjeljak kod kuće protiv Jokerita se Medveščaku sve više zakomplicirala situacija na tablici, kao i borba za doigravanje. S 12 preostalih utakmica do kraja sezone, Medveščak si dopušta previše pogrešaka. “Sigurno je da još nije gotovo, još smo u borbi – odlučno je rekao Mark Katic, koji je protiv Jokerita zabio svoj drugi gol sezone. “Moramo se brinuti oko toga kako mi igramo, a ne oko onoga što druge momčadi rade. Moramo se držati naše igre i nadamo se da ćemo se popesti na tablici.”

Medveščak je porazom pao na deveto mjesto, dok se je Slovan, koji je pobijedio Rigu, popeo na osmo mjesto. “Koncentriramo se s utakmice na utakmicu” krenuo je glavni strateg Medvjeda, Gordie Dwyer. “Nedavno smo igrali s Rigom, sutra ćemo pogledati video njihovog susreta sa Slovanom, analizirati ga i spremiti momčad za utakmicu. Ima dosta momčadi koje se trenutno bore za to osmo mjesto koje vodi do doigravanja.” 

Sektor B na gostovanju

Medveščak će u Rigi bodriti i vlastiti navijači koji su se u noći na utorak nakon utakmice s Jokeritom uputili ka Latviji.  “Očekujem veliku borbu gdje neće biti lako pobijediti” krenuo je sa zaključkom Katic. “Rukama i nogama se borimo za bodove, isto kao i oni. Obje momčadi tu naravno žele pobjedu. Isto kao što oni imaju dobru momčad, imamo ju i mi. Trebala bi biti odlična utakmica.”

U Rigi su u rujnu Medvjedi uzeli prvu pobjedu u gostima ove sezone, dok bi večeras u 18:30h mogli uzeti prvu pobjedu u gostima ove kalendarske godine.

Photo by Davor Sajko/KHL.hr