Photo: Krume Ivanovski/khl.hr

KHL Medveščak: hokej u srednjoj Europi

Piše: Uwe Mauch // kurier.at

Ledeno doba između dvije godine: zagrebački biznismen s austrijskom putovnicom Michael Markota pozvao me na intervju nakon utakmice Kluba hokeja na ledu Medveščak Zagreb. Markota vodi uspješnu logističku kompaniju sa skoro 2000 zaposlenih i solidnim rastom. Isto tako uključen u događanja kao pokrovitelj za sport, kulturu i socijalna pitanja.

U Zagreb su došli Graz 99ersi i večer u Domu sportova trebala je biti puna iznenađenja. Prvo: topla dobrodošlica za goste iz Štajerske, uključujući karte za samo 4 eura i besplatno pivo. Dvorana, relikvija realsocijalizma, tehnički u najboljem mogućem stanju: dobro osvjetljenje, dobar zvuk, odlična slika na semaforu. Važno je napomenuti da je odličnu atmosferu stvaraju navijači. Za razliku od nogometnih stadiona, ovdje nema ružnih, nacionalističkih pokliča. Zapravo, sami navijači na njih gledaju s gađenjem.

Za razliku od, recimo, Vienna Capitalsa, Medveščak vodi mala skupina entuzijasta. Tijekom samog susreta predsjednik kluba, u majici kratkih rukava, sjedi na stepenicama na tribini, u VIP loži u prvoj pauzi nude se izvrsne kobasice.

Medveščak je pobijedio Grazere 3:1 (i krajem godine dvaput KAC) – nakon kratke epizode u ruskom KHL-u, zagrebački klub uistinu je obogatio EBEL. Igrači i navijači Graz 99ersa, koji su u Zagreb doputovali u dva autobusa, stigli su kući oko ponoći.

Da, Europa može biti tako prijateljska.

Izvor: kurier.at

Photo: Krume Ivanovski/khl.hr