KHL: Kraj jedne ere?

Kako piše Rsport.RU, izgledno je da će Medveščak završiti svoju KHL priču.

Moskva – Medveščak (Zagreb) nakon sezone 2016. – 2017. mogao bi preseliti u londonsku O2 Arenu. To nije prvi puta da će se hokej igrati u O2 Areni, naime dvije sezone je Lev Prag igrao u istoimenoj areni, no u drugom europskom velegradu.

Medveščak je svoju KHL avanturu započeo 2013., ušli su u doigravanje te iste godine gdje ih je u 4 utakmice pomeo praški Lev. U srpnju je potpredsjednik KHL-a George Kobylyvansky rekao da je (za sad neimenovani) klub iz Londona dobio dozvolu britanskog Saveza za priključenje KHL-u. Izvor agencije Rsport.ru izjavio je: “Medveščak bi se mogao preseliti u London po kraju ove sezone, zadržavajući neke igrače. U slučaju da se to dogodi, klub će igrati u O2 Areni gdje stane 20 000 gledatelja”.

Prijateljske veze pomažu Medveščaku u Londonu?

Vlasnik londonske momčadi, u kojoj je igrao i Vasiljević svojevremeno, jest dobar prijatelj hokeja u regiji Zoran Kožić. Kožić je igrao i u Medveščaku u jednoj utakmici davne sezone 07/08 i postigao dva pogotka. Momčad “Slough Jets” trenutno igra u nižem rangu (NIHL2) , no može li oživjeti i pokrenuti hokej u Britaniji za KHL? Sve je moguće, kao što i glasine već duže pričaju da će prema Londonu i Fox i Belinić kao voditelji Medveščaka u Zagrebu.  Neki od igrača zasigurno bi krenuli i prema Londonu, a sumnjamo da bi i britanski savez, poput hrvatskog, dopustio da u momčadi ne bude britanskih, ili barem engleskih igrača.

Vrijeme će reći svoje

Photo: KHL4ALL / Andrea Rastowsky

KHL: Kraj jedne ere?

Ide li Medveščak u London?

Thank you for the vote!