Medveščak, Jokerit, Karlsson, Krume

KHL: Je li ovo obrana sezone?

U ponedjeljak odigrano je još jedno kolo KHL-a. U jednom od derbija dana, a bilo ih je čak tri (Metalurg Magnitogorsk – CSKA 1:3, SKA – Ak Bars 1:5, Jokerit – Dinamo Moskva 1:2), svjedočili smo najvjerojatnije obrani sezone.

U ovoj potonjoj utakmici, u Helsinkiju između Jokerita i moskovskog Dinama, švedski vratar Henrik Karlsson zabilježio je nevjerojatnu obranu u drugoj trećini pri rezultatu 0:0. Dinamo je kasnije ipak poveo, prije nego je uspio izvući pobjedu dvije minute prije kraja.

Karlssonova obrana nevjerojatno podsjeća na onu Marka Dekanicha u prvoj KHL utakmici Medveščaka protiv CSKA. Jedina razlika je, što je Dekanich onaj pak ulovio iza crte, a Karlsson pred njom.

Naime, Konstantin Gorovikov bio je u posjedu pločiće uz desnu bandu, kad je iz okreta odlično pronašao Andreja Mironova samog pred vratima, oči u oči s vratarem, ovaj je pokušao backhandom matirati Šveđanina, no na putu se našla njegova hvataljka.

Nitko ne može osporiti da je ovo jedna od najboljih obrana ove sezone, a ako i ne bude najbolja, ima rezervirano mjesto u Top-5.

Pogledajte i prosudite sami!

Photo: Krume Ivnaovski / KHL.hr