KHL Medveščak - EC KAC 29.8.2014. Zagreb

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Kanada želi Čehoslovačku na WHC

Nedavno smo pisali o obnavljanju Svjetskog Kupa u hokeju na ledu, jednog starog natjecanja koje je nedavno ugovorom s NHL-om obnovljeno. Najzanimljiviji dio natjecanja je da će na njemu nastupati najjače svjetske reprezentacije s najvećim zvijedama, mlade nade sjevernoameričkog hokeja i sastav ostatka Europe, za koje će nastupati igrači iz NHL-a.

S druge strane, NHL vjerojatno neće puštati igrače na Olimpijske Igre.

Kada je već polako sve počelo utihivati iz Kanade je odjeknula bomba! Iako je sve u povojima i samo glasina, postoje indicije kako bi vodstvo Svjetskog Kupa voljelo u Torontu 2016. vidjeti ujedinjenu reprezentaciju Čehoslovačke. Slovaci bi potpisali odmah, Česi se vjerojatno malo nećkaju, ali na kraju krajeva, ideja nije toliko loša.

Slovačka nije predviđena za natjecanje na ovom prestižnom turniru, Češka jest. Činjenica je da bi Čehoslovačka bila iznimno jaka.

Zamislite samo imena kao što su Jaroslav Halak, Zdeno Chara, Ľubomir Višnovský, Tomáš Tatar, Marian Hossa, Marian Gaborik, Jakub Voraček, Tomáš Hertl, Tomáš Plekanec, Zbyněk Michalek i brojni drugi zajedno, u istoj ekipi. Zvuči – zastrašujuće!

Među navijačima vlada različito ozračje. Neki bi bili oduševljeni tim raspletom, drugi ne žele ni čuti, a neki tvrde da Kanađani nisu pri sebi i žele im jednostavno “pokloniti zlato”.

Šalu na stranu, ova ideja zvuči pomalo luckasto u početku, ali kada malo razmislite, bilo bi jako zanimljivo vidjeti ih zajedno.

Photo: Krume Ivanovski / KHL.hr