WASHINGTON, DC - March 27, 2009: Washington Capitals defenseman Milan Jurcina (#23) at the bench during their NHL ice hockey game against the Tampa Bay Lightning at Verizon Center. 

Photo: Clyde / Flickr.com

Jurčina u Zagrebu

Još jedan gorostasni bek na plavoj liniji Medveščaka. Obrana Medveščaka bogatija je za još jednog braniča odličnih tjelesnih predispozicija, Slovaka Milana Jurčinu.

Ovaj 32-godišnji branič je većinu svoje profesionalne karijere proveo u Sjevernoj Americi, gdje je 451 NHL (24g, 59a) utakmicu proveo u redovima Boston Bruinsa, Washington Capitalsa i New York Islandersa. Dodatnih 178 utakmica (12g, 36a) iskustva je stvorio u AHL-u.

U Europi je prvi put zaigrao 2012., a u tri sezone je prošao kroz Češku, Finsku, Švicarsku te od prošle godine i KHL, zaigravši za Dinamo iz Rige, gdje je u 46 utakmica imao učinak od pet golova i pet asistencija. Jurčina sa svojih 193cm pridodaje fizikalnošću Medveščaka, a njegov izuzetno snažan udarac (vrijedi napomenuti da puca desnom rukom, što ide u korist Medveščaku) će ojačati postavu za situacije s igrom više.

Rekao bih da igram obrambeni hokej, trudim se igrati fizički” opisao se Jurčina. “Igram u situacijama s igračem manje, s igračem više, trudim se koristiti svoj udarac. Što god će trener tražiti od mene, to ću i učiniti, sve je stvar komunikacije, pričat ću s trenerom i on će mi reći što traži od mene.”

Jurčina je bek impresivnih tjelesnih predispozicija, koristan i u napadu i u obrani” krenuo je sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox. “On će donijeti potrebnu fizičku snagu i borbenost našoj obrani, također ima i iznimno jak udarac i smatramo kako će se savršeno uklopiti u naš plan igre za ovu sezonu. Mislimo da će dati našoj momčadi novu dimenziju na ledu.

Jurčina će putovati s momčadi na turnir u Njemačkoj ovog vikenda. Sa Slovačkom je također od 2006. nastupio na sve tri Olimpijade u Torinu, Vancouveru i Sočiju, no do postolja nisu došli.

Na probnom roku nije prošao Slovenac Sabahudin Kovačević, no zato je stigao Rus Kamil Shiafotdinov.

Photo: WASHINGTON, DC – March 27, 2009: Washington Capitals defenseman Milan Jurcina (#23) at the bench during their NHL ice hockey game against the Tampa Bay Lightning at Verizon Center. Photo by Clyde / Flickr.com