Photo: Bridget Samuels

Je li ovo stvarno tako strašan nalet bivše zvijezde?

Michal Handzuš dobio je suspenziju od tri mjeseca od Disciplinske komisija Slovačkog saveza hokeja na ledu za nalet na Tomaša Hričinu u susretu 38. kola slovačkog prvenstva. U petak 13. siječnja iskusni napadač naletio je na 26-godišnjeg napadača Košica već u devetoj minuti, za što je kažnjen s 5 minuta i kaznom igre.
 
Hričina je ostao ležati na ledu, iznesen je na nosilima te otputovao ravno u bolnicu. Tamo je ustanovljeno iščašenje vratnih kralježaka i lakši potres mozga. Trenutno je na kućnoj njezi i mora piti jake lijekove zbog jakih migrena. Michal Handzuš mu se telefonski ispričao.
 

Inače, susret Košica i Banske Bystrice završio je pobjedom gostiju 3:2, a ekipe su zajedno skupile čak 132 kaznene minute.
 
Michal Handzuš, koji se u suton karijere vratio u rodnu Bansku Bystricu, ima pravo nakon pola odrađene suspenzije tražiti njenu reviziju i eventualno ukidanje. 39-godišnji lisac, koji je većinu karijere proveo u NHL-u, rekao je portalu hokej.sk kako nije siguran hoće li završiti karijeru ili se ipak vratiti iduće sezone.
 
“Uskoro moram odlučiti hoću li nastaviti. Ako da, sigurno ću nakon pola kazne tražiti reviziju, bilo tko bi to napravio. Ova kazna nije mi oduzela gušt igranja hokeja. Sve je to život, ne volim donositi odluke vruće glave. Imam dosta vremena, razmislit ću i donijeti odluku.”
Photo: Bridget Samuels/Flickr
Je li ovo stvarno tako strašan nalet bivše zvijezde?

Je li Handzuš pravedno kažnjen?

Thank you for the vote!