Photo by Sarah A. / Flickr.com

Jagru prilika za ostanak na Floridi

Iako je prije desetak dana dobio javnu potvrdu da za Pantherse više neće igrati, češka živuća legenda Jaromir Jagr mogao bi ostati na Floridi igrati hokej. Ponudu je dobio od Florida Everblades, ni manje ni više nego iz poluprofesionalne ECHL (East Coast Hockey League). Everblades je niželigaška filijala Carolina Hurricanesa.
 
Glasnogovornik Everbladesa, Alex Reed za američke medije, a kako prenosi češki Sport, rekao je:
 
“Jaromir će imati priliku dalje igrati igru koju voli, ostat će u tropskom raju. Zamislite samo da gledamo dugokosu 68-icu kako jurca našom Germain Arenom.

 
Iz izjave je jasno vidljivo koliko su u klubu opčinjeni tom idejom, a ponuda se može ostvariti samo uz pretpostavku da Jagr neće potpisati za neki drugi NHL klub. Prema ruskim medijima, u KHL-u također interesa ne manjka.
 
Florida Everblades slave dvadeset godina nastupanja u ECHL, prije pet godina su je i osvojili, a ovaj put su i doskočili problemu dugih putovanja na gostovanja, što se popularnom Jardi sigurno ne bi pretjerano svidjelo. Naime, ovi klubovi na duga putovanja po Americi idu – autobusima.
 
“Otvoreni smo i za opciju da Jagru ponudimo “vikend-ugovor”. Tako bi igrao samo petkom i subotom i to samo domaće utakmice. Kada bismo osvojili Kelly Cup (naslov ECHL-a, op. a.), sigurno bi Jagru bilo drago da i to doda u životopis”, nastavlja Reed.
 
Jaromir Jagr, kada bi i potpisao ugovor, ne bi bio prvi NHL-ovac u dresu Everbladesa. U sezoni 2013/14 tri susreta za njih odigrao je Brian Rafalski, za vrijeme lockouta nastupali su ovdje Mark Stuart i Ryan O’Byrne.
 
Iz kluba navode daljnje pogodnosti koje bi Jagra mogle privući: u ECHL-u igra bivša “zvijezda” NHL-a Trevor Gillies (57 utakmica, 261 kaznena minuta), broj 68 je slobodan, autobus ima čak i krevet, dijetalnu Colu i muffine. Pivo, vino i hot dog koštaju samo 2 dolara, a u ribnjaku kraj dvorane svaki dan može sresti pokojeg aligatora.
 
Zaista, nema razloga da Jagr odmah ne stavi svoj potpis na ovaj ugovor.
Photo: Sarah A. / Flickr.com
Jagru prilika za ostanak na Floridi

Treba li Jagr tražiti novi ugovor u NHL-u?

Thank you for the vote!