Photo by Sarah A. / Flickr.com

Jagr prestigao Howea

Listopad 1990. godine, točnije 05.10.1990. godine bio je dan kada se počela pisati jedna nevjerojatna NHL karijera, mnogi su naslućivali, ali malo tko je znao što se može očekivati od mladoga Čeha sa fudbalerkom. Ali evo, 26 godina kasnije Jaromir Jagr još igra, i to ne samo da igra nego ruši sve rekorde i to u suncem okupanoj Floridi.

Posljednji od rekorda koji je srušen došao je sinoć u utakmici protiv Boston Bruinsa. Bruinsi su već u prvoj trećini postigli 3 pogotka i ostvarili vrlo visoku prednost, ali krajem prve trećine Barkov je postigao pogodak za domaće, ali analitičarima i ljubiteljima statistika taj je pogodak pao u drugi plan jer asistent za pogodak bio je Jaromir Jagr, a to je značilo samo jedno. Značilo je da je Jagr sada postigao 1851. bod u svojoj karijeri i da je ostao sam na trećem mjestu u povijesti NHL-a. Dugi je niz godina Gordie Howe držao to mjesto, ali sada je veliki Howe potisnut na četvrto mjesto.

To je više za vas (u medijima), to je iza mene i treba se koncentrirati na pobjede.

Izjavio je Jagr nakon utakmice. Iako su mu već 44 godine na leđima, Jagr predvodi svoju Floridu koja drži visoko četvrto mjesto na konferencijskoj tablici. Neko vrijeme će biti siguran kao treći najbolji svih vremena, iako nije isključeno da napadne i rekord Marka Messiera koji je drugi na ljestvici sa 1887 bodova, dakle 36 više od Jagra, dok će rekord Waynea Gretzkog ostati zauvijek netaknut jer “The Great One” je u svojoj karijeri ostvario učinak od od 2857 bodova.

Jagr će slijedeću priliku za pokoji bod imati već u četvrtak kada u Sunrise dolazi Ottawa.

Photo by: Sarah A/Flickr.com

 

Jagr prestigao Howea

Može li Jagr "skinuti" Messiera sa drugog mjesta?

Thank you for the vote!