Dekanich

Iz Medvjeda u kamp Washingtona!

Mark Dekanich nije se lijepo oprostio od zagrebačke publike. Dugo očekivani kanadski vratar hrvatskih korijena 2013. bio je prvi igrač koji je potpisao na vjernost Medveščaku u novoj KHL eri. Protekle sezone, ovog proljeća, zaigrao je tako i za reprezentaciju Hrvatske u čijem se dresu nije proslavio.

U sezoni u kojoj je odigrao samo 12 utakmica za KHL momčad Medveščaka (4.76 GAA / .838 SVS%) Mark Dekanich muku je mučio sa nizom ozljeda. Nakon lošijeg ulaska u sezonu, Dekanichu kao da je i sreća okrenula leđa pa nikako nije mogao ostvariti pobjedu.

Nakon puta u Davos u kojem nije dobio priliku braniti boje Medveščaka na najjačem klupskom turniru na svijetu, Dekanich se podvrgnuo operaciji kako bi spreman dočekao Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu. Na SP je otputovao kao prvi golman reprezentacije, počeo je svih pet utakmica i nije se baš proslavio protiv momčadi Divizije 1B. U pet utakmica primio je prosječno 2.54 pogotka i obranio 91.4% upućenih udaraca u okvir gola.

Photo: Thijs de Witte / IIHF.com

Photo: Thijs de Witte / IIHF.com

Službeno, Medveščak će se pridružiti momčadi South Carolina Stingrays sjevernoameričke ECHL lige (treći rang hokeja u Sjevernoj Americi). Uz odlazak na kamp Stingraysa, Dekanich je dobio poziv da se pridruži trening kampu Washington Capitalsa, ekipe čija je filijala South Carolina Stingrays.