JamesWrightMedvescakAdmiralFranjoJankovic

Iz Medveščaka u Islanderse!

James Wright je s Aaronom Palushajem zajedno došao u Zagreb ubrzo nakon početka prošle sezone, no za razliku od Palushaja je Wright sezonu i završio u dresu Medvjeda. U Medveščak je došao iz redova Winnipeg Jetsa, a sada se vraća u NHL nakon što je potpisao jednogodišnji “two-way” ugovor za New York Islanderse.

Wright je potpisao dvosmjerni (two-way) ugovor sa NHL momčadi NY Islanders koji će na NHL razini vrijedit čak 880 000$, a Palushaj je pred koji mjesec potpisao na vjernost Philadelphia Flyersima.

Nakon što ga je 2008. na NHL draftu odabrala momčad Tampa Bay Lightning, James Wright je u 146 utakmica postigao 12 bodova za njih i Jetse iz Winnipega. Najviše utakmica odigrao je za Winnipeg i to 59 u sezoni 2013. / 2014., a kao slobodni agent u rujnu 2014. uputio se u KHL gdje je nastupio u 53 utakmice za Medveščak i postigao 15 golova i 4 asistencije. Podsjetimo se kako je iz Rusije objavljeno da je James Wright svoj dvogodišnji ugovor sa Medveščakom raskinuo, a i prema ugovorima, odnosno pravilnicima o transferima između IIHF članica i NHL-a Medveščak nije mogao dobiti odštetu. Da bi domaći klub dobio odštetu prilikom NHL potpisa igrača pod ugovorom taj se transfer mora realizirati do 16. lipnja.