Photo by: Andrea Rastowsky / KHL4All

Iskupljenje u Villachu

Nakon vrlo dobrih pripremnih susreta jučer su hokejaši Medveščaka gostovali u Mađarskoj te upisali poraz, a prilika za iskupljenje i prve bodove na redu je već sutra kada će Medvjedi na teško gostovanje kod Villacha.
Mađari su napunili mrežu Medveščaka sa 5 pogodaka, te je evidentno da vratari nisu bili na visini zadatka. Vilim Rosandić je startao, ali nakon što je primio 4 pogotka iz samo 19 udaraca (78,9% obrana) Fox ga je poslao na klupu te je njegovo mjesto zauzeo Corbeill. Međutim iako je primio samo jedan pogodak niti on nije briljirao (6/7 obrana, 85,7%). Za koga god da se Fox sutra odluči da će startati na golu morat će podići razinu svoje igre.
Ali ruku na srce tek je prva prava natjecateljska utakmica za nama i vjerujem da će se i vratari i cijela momčad dizati iz susreta u susret.
Veseli nas činjenica da Sondre Olden nastavlja tamo gdje je stao na kraju prošle sezone, te će i ove godine biti ključna karika u Medveščakovom napadu. Drugi pogodak za Medveščak na jučerašnjem susretu zabio je novi igrač u Brlogu Kyle Hardy. Mnoge je navijače već na pripremama oduševio svojim igrama, a ulaskom u novu sezonu pokazuje da će biti veliko pojačanje za obranu zagrebačkog kluba. Iz prve je napadačke linije jučer još Sylvestre upisao asistenciju, i kako nam se čini ponovno će ta prva napadačka linija biti ključna i iznijeti najteži teret, te vući momčad prema naprijed.
Što se Villacha tiče oni su jučer u produžetku svladali Orlove iz Znojma. Gosti iz Češke su dva puta dolazili u vodstvo, a domaća momčad je poravnavala rezultat, te u konačnici preko Sharpa došla do vodstva u trećoj trećini, ali česi su i to poravnali te izborili produžetak. U nastavku je Sharp ponovno zabio pogodak i donio bodove vrijedne četvrtog mjesta na tablici.
Kao najopasniji igrač Villacha nametnuo se već ranije spomenuti Sharp sa dva pogotka. Sharp je inače centar druge Villachove linije. Osim njega čvrst oslonac na golu austrijanci imaju u Danu Bakali. Bakala je jučer primio 3 pogotka, ali isto tako je obranio nevjerojatna 42 udarca za 93,3% obrana.
Villach jučer nije uspio iskoristiti igrača više, dok su sa igračem manje primili dva pogotka, Medveščak je sa igračem manje na 50%, dok im je iskorištenost powerplaya na 25%.
Povijesno gledano Medveščak i Villach su se u EBEL-u susreli 26 puta do sada. Medveščak ima 11 pobjeda, a zanimljivo je da su sve pobjede ostvarene u regularnom dijelu susreta. Villach je slavio 15 puta, a od toga su 4 pobjede ostvarene u produžetku ili u raspucavanju. Na domaćem ledu austrijanci imaju omjer 10-3. A svi se nažalost sjećamo onog poraza 02.12.2012. kada je Medveščak u Villachu izgubio sa visokih 11:2.
Utakmice ova dva protivnika obiluju pogotcima, a za sutra se nadamo da će ih ipak više biti u domaćoj mreži.
Susret je na rasporedu u 17:30h.

Photo by Andrea Rastowsky/KHL4Al