Photo: Colorado Avalanche Twitter

Idol mi je bio Lemieux

Uoči utakmice protiv Dallasa službena stranica Colorado Avalanchea objavila je intervju sa Bornom Rendulićem koji i danas igra u već uigranoj liniji sa Landeskogom i Ducheneom. Donosimo vam dijelove intervjua kojega u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Imaš li neku posebnu rutinu ili omiljenu hranu prije utakmice?

Pa ne baš. Ovisi kako se osjećam, ali mijenjam to svaku utakmicu. Uvijek se mentalno spremim za susret, a van leda nekada trčim, nekada vozim bicikl, a nekada jednostavno ništa, samo sjedim. Obično jedem piletinu i tjesteninu.

Što je bilo najizazovnije tijekom odrastanja i igranja hokeja u Hrvatskoj?

Novac. Moji roditelji nisu bogati. Oprema je skupa i u Hrvatskoj se ne može kupiti bilo gdje. Morali smo ići u Austriju, Sloveniju i Češku samo da bi kupili opremu. Roditelji su prodali automobile i tražili novac od sponzora da bih mogao igrati hokej i kupovati opremu.

Koje su glavne razlike između Europskog i Američkog stila hokeja?

Sa 16. godina sam otišao igrati hokej u Finsku. Igra je naravno drugačija, led je puno veći. Ne igra se toliko na tijelo. Ali kada gledaš NHL na TV-u onda naučiš samo gledajući. Navikneš se na to. Ovdje je sve brže, moraš znati što ćeš učinit s pakom i prije nego ga dobiješ. Razlika je velika.

Jesi li gledao hokej dok si živio u Hrvatskoj, imaš li neki hokejaški uzor?

Jesam, sjećam se da sam gledao Gretzkoga, Šakića, Lemieuxa i druge. Mario Lemieux mi je bio idol dok sam odrastao.

Kakav je osjećaj biti prvi Hrvat koji je zabio gol u NHL-u?

Bio je to odličan osjećaj. Nadam se da neću biti posljednji Hrvat koji će zabiti gol, ali bila je to velika čast. Ja sam Ja sam još mlad igrač i nisam mislio da ću biti ovdje ove godine. Prvo sam mislio da ću doći ovdje i da će mi trebati neko vrijeme samo da se prilagodim, ali već nakon četiri utakmice sam postigao gol.

Što se tiče same utakmice večeras, to će im biti drugi ovosezonski susret, a prvi je otišao na stranu Colorada (5:2). Na vratima Starsa trebao bi startati Lehtonen (90,7%; 2,87 GAA; 17W), dok Patrick Roy na izbor ima Varlamova koji jako ”vruć” i niže pobjede, te obara rekorde u obranama, a ako ga poželi odmoriti uskočit će Calvin Pickard.

Utakmica je na rasporedu u 21:00h po našem vremenu, pa ne sumnjamo da će hokejaški sladokusci u Hrvatskoj biti prikovani uz male ekrane i gledati Rendulića i Avalanche koji nam iz dana u dan sve više prirasta srcu.

 

Photo Colorado Avalanche/Twitter