Perkovich Slavlje

Hrvatska izgubila prvu pripremnu utakmicu

ZAGREB, 8. travnja 2016. – U sklopu priprema za SP koje se u Zagrebu igra od 17. do 23. travnja, Hrvatska reprezentacija hokeja na ledu odigrala je večeras prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Slovenije i izgubila rezultatom 3-8.

Slovenija je nastupila u poprilično jakom sastavu. Za Slovensku reprezentaciju igralo je 11 igrača koji su nastupili i na olimpijskom hokejaškom turniru u Sochiju 2014., ali je i nedostajalo jos osmero prvotimaca (što zbog ozljede, a što zbog klupskih obveza). Pomlađena Hrvatska reprezentacija hrabro se borila od samog početka, ali razlika u kvaliteti je bila vidljiva te je Slovenija od samog početka dominirala te je prva trećina završila rezultatom 4-0 za Sloveniju. No, hrvatski hokejaši su u drugu trećinu krenuli agresivnije te je u 22. minuti, na asistenciju Ivana Jankovića, prvi gol za Hrvatsku zabio Igor Jačmenjak. Slovence to nije previše poremetilo te su nastavili igrati u svom ritmu. U 35. minuti Ivan Janković zabija za 2-6.

Perkovich Slavlje

U zadnjoj trećini hrvatski hokejaši zabijaju i treći gol za Hrvatsku. Na dodavanje Igora Jačmenjaka i Ivana Jankovića, strijelac trećeg gola bio je Nathan Perkovich.

Dvostruki asistent i strijelac jednog gola Ivan Janković: «Dobro smo se borili i zadovoljni smo pokazanim. To nam je pokazatelj da na SP-u možemo daleko dogurati. Slovenija je ipak daleko jača momčad. Zabili smo dva Power Play gola, a to je ono što smo uvježbavali i na pripremama». Igor Jačmenjak je rekao: «Obzirom da smo dosta pomlađena ekipa, ovo je realno stanje. Ovo je tri stepenice jači hokej od našega; dečki su profesionalci i igraju agresivni, brzi hokej. No, s ovakvom igrom svakako možemo iznenaditi Ukrajince i Engleze».

Trener Alan Letang izrazio je zadovoljstvo brzinom igre naših reprezentativaca kao i igrom s igračem više. To je ono na čemu smo radili na pripremama. Slovenija je kvalitetnija ekipa, ali ova prijateljska utakmica ispunila je cilj i zadovoljan samo pristupom i borbenošću naših dečkiju”

U Domu sportova okupilo se oko 700 gledatelja što je dobra najava za nadolazeće SP Divizije I, GrupaB.

HRVATSKA – SLOVENIJA 3:8 (0:4;2:2;1:2)

prijateljska utakmica, Dom sportova, Zagreb

STRIJELCI:

05:48 0-1 Ogrenjšek (Kranjc)

10:22 0-2 Tičar SH1

13:48 0-3 Tičar (Hebar, Jeglič)

17:39 0-4 Vrbas (Pance)

21:46 1-4 Jačmenjak (Janković) PP2

24:39 1-5 Ogrenjšek (Simšič)

34:28 2-5 Janković

37:20 2-6 Pance (Vrbas, Vimar) PP2

46:09 2-7 Pance

54:26 3-7 Perkovich (Jačmenjak, Janković) PP1

57:57 3-8 Leber (Milovanović)

UDARCI NA VRATA: 25 – 46

ISKLJUČENJA: 8 min – 12 min

HRVATSKA: Tomljenović, Rosandić, Kegalj, Tadić, Šilović, Puzić, Blagus, Brenčun, Šakić, Janković, Jačmenjak, Smolec, Miličić, Senzel, Kaleb, Vukoja, Mikulić, Brine, Ljubić, Mirić, Pleško, Jarčov, Perkovich

SLOVENIJA: Kristan, Hočevan, Čepan, Pretnar, Jeglič, Jezovšek, Hebar, Repe, Leber, Pance, Drozg, Vidmar, Tičar, Vrbas, Kranjc, Ogrenjšek, Milovanovič, Simšič, Kovačevič, Verlič, Kuralt

 

Hrvatska izgubila prvu pripremnu utakmicu

Zlato?

Thank you for the vote!