Tadić Marko Reprezentacija

[HRVATSKA] Herojski poraz u Japanu

Piše Drax / HRhokej.net

Hrvatska reprezentacija izgubila je prvu utakmicu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u Sapporou. Nevolje su za našu momčad počele i prije utakmice jer je zbog lošeg vremena ostali zarobljeni u Tokiju pa su u dvoranu stigli tek par sati prije početka susreta. Usprskos poteškoćama, hrvatski su hokejaši pružili žestok otpor favoriziranom domaćinu. Naleti Japanaca u prvih dvadeset minuta nisu dali rezultata. Obrana gostiju svela je protivnika na samo deset udaraca u trećini koje je Tomljenović uspješno zaustavio pa se na odmor pošlo netaknutih mreža. U nastavku domaći pojačavaju pritisak te bez prestanka opsjedaju hrvatska vrata no pločicu su u mrežu ubacili tek pet minuta prije kraja trećine. Hrvati su se i u trećoj dionici dvoboja junački branili. Koncentracija naših je popustila samo nakratko u završnici dvoboja kad Japan u razmaku od dvadeset sekund postiže dva pogotka i osigurava teško izborenu pobjedu.

Hrvatski izbornik Danijel Kolombo vjeruje da je momčad postigla svoj cilj:

Nakon dugog puta imali smo jedan cilj, biti što teži protivnik Japanu, a to smo i postigli” rekao je Kolombo.Znali smo da su japanci bolji klizači. Došli smo s amaterskom momčadi i pokazali smo da znamo igrati hokej.”

Mate Tomljenović pohvalio je momčad.

Ovo je bila odlična utakmica za nas” počeo je Tomljenović.Stigli smo u (Sapporo) dva sata prije utakmice i odigrali odlično. Cilj nam je bio da se ne osramotimo. Imamo čak 12 igrača koji po prvi puta igraju za reprezentaciju.”

Japan's Hiroki Ueno (right) and Croatia's Borna Silovic battle for the puck. Photo: Yuuri Tanimoto

Japan’s Hiroki Ueno (right) and Croatia’s Borna Silovic battle for the puck. Photo: Yuuri Tanimoto

Hrvatska – Japan 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Sapporo, Tsukisamu Arena, 11.2.2016.
Gledatelja: 1828
Suci: Reneau, Schukies, Borga i Penkivech

Strijelci:

0:1 JAP Osawa (Hashiba) 35′ EA
0:2 JAP Osawa (Mitamura, Hashimoto) 56′
0:3 JAP Tanaka (Hirano) 56′

Udarci na gol:
Hrvatska 8
Japan 43

Isključenja:
Hrvatska 4 min
Japan 8 min

Hrvatska: Tomljenović, Rosandić – Senzel, Šilović, Mirić, Janković, Kanaet – Sertić, Tadić, Jarčov, Novak, Miličić – Ljubić, Puzić, Gjoni, Blagus, Kaleb – Pleško, Kegalj, Mikulić, Brenčun, Šakić. Izbornik: Kolombo

Japan: Fukufuji, Onoda – Hashiba, Yamashita Takafumi, Hirano, Tanaka, Kawai – Sakata, Yanadori, Nishiwaki, Yamashita Takuro, Ueno – Haga, Yamada, Takahashi, Obara, Kuji – Hashimoto, Takagi, Terao, Osawa, Mitamura. Izbornik: Thomson

 

[HRVATSKA] Herojski poraz u Japanu

Jeste li ponosni na dečke?

Thank you for the vote!