Mislav Rosandić - Slovan Bratislava

Branič iz Hrvatske potpisao za Slovan!

Jedan od najboljih hrvatskih hokejaša i dokazana nada slovačkog hokeja, 20-godišnji Mislav Rosandić, potpisao je za Slovan iz Bratislave te će iduće sezone nastupati u KHL-u!

Slovan nakon što je ipak ostao u Kontinentalnoj ligi na još tri sezone, sastavlja novu momčad u kojoj će svoje mjesto pronaći i mladi Rosandić. Uz njega, u Slovan se vratio i Ivan Švarný, a spominje se i dolazak Barryja Brusta na gol. Na poziciju trenera doveden je češki ekspert Miloš Říha.

Rodom iz Zagreba, jako rano otišao je u Slovačku gdje se u hokejskom smislu potpuno razvio i stasao u odličnog braniča. Dobio je i slovačko državljanstvo te ubrzo počeo skupljati prve nastupe za svoju novu reprezentaciju. Na prošlom juniorskom SP-u bio je u prvom defanzivnom paru, bio je i alternativni kapetan, a u najvažnijoj utakmici prvenstva, zabio je gol, a Slovačka uzela svjetsku broncu. Za Mislava zasigurno zlatnog sjaja.

Mislav je dosada nastupao u slovačkoj ligi – za Dubnicu i Bansku Bystricu, te skupio 103 nastupa u reprezentativnom dresu. Dodajmo da se u Slovan vratio i Ivan Švarny, dok je Matt Carle postao novi igrač Adler Mannheima, prvaka Njemačke.