Photo by Davor Sajko / KHL.hr

Hokejaški vremeplov 4.9.

Na današnji dan prije samo 4 godine odigrala se sada već antologijska utakmica između švicarske momčadi EV Zug i Medveščaka na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić. Švicarska momčad, koji je tada vodio Doug Shedden, porazila je Medveščak rezultatski, no igrači zagrebačkog kluba “pretukli” su sve što su pretući mogli.

Pascal Morency i Tom Zanoški tako su se šakama predstavili publici koja ih je iste sekunde zavoljela, dok je kvalitetno protivnike “umlatio” i Geoff Waugh.  Najratoborniji igrač Medveščaka bio je novopridošli Tom Zanoški. Novopečeni ‘Medvjed’ je deset minuta prije kraja hrvačkim zahvatom oborio igrača Zuga Schnydera na led i izudarao ga šakama.

Ma izgledalo je tužnije nego što ja zapravo bilo, to je sve dio igre. Dogodi se. Puno je emocija na ledu pogotovo kad se gubi pa je malo zaiskrilo” rekao je Zanoški.

Zanoški se potukao i pet minuta kasnije ovoga puta u paru sa Pascalom Morencyjem.

Ha ha, Pascal je specijalist za tučnjave, mogao bi me nešto i naučiti” rekao je Tom Zanoški tada, a iz obračuna je izvukao samo malu posjekotinu iznad oka.

Zagrebačka publika obojicu ih je nagradila ovacijama.

Hvala im, ali nisam ih čuo samo sam gledao kako ću ga udariti” dodao je Zanoški.

Medveščak - EV Zug 4.9.2011.

Komentarom se utakmice prisjetio i Pascal Morency koji je komentirao ovako ovaj, sada davni, događaj: “Good memorie, thanks for sharing!”

Prisjetimo se, danas je Morency u mirovini, više ne igra, Geoff Waugh otišao je na “Otok”, a Tom Zanoški nakon nekoliko godina vratio se u Zagreb.