65829020f6ea67f48aa759d3dd32c68a_L

HOKEJAŠKI VREMEPLOV 18.4.

Na današnji dan prije točno 15 godina, svoju posljednju hokejašku utakmicu u karijeri odigrao je najveći ikad, ‘The Greatest One’, Kanađanin Wayne Gretzky.

Premda smo dogodovštine i rekorde najboljeg hokejaša svih vremena ispratili jako često u našem Vremeplovu, smatramo da ga nije na odmet spomenuti još koji put. Pogotovo kada se radi o danu koji u karijeri svakog hokejaša, ali i sportaša, mora doći – danu kada shvatiš da si jučer bio bolji igrač nego danas.

Veliki Gretzky umirovio se 18. travnja 1999. godine u dresu New York Rangersa, iako je prije igranja u kultnom Madison Square Gardenu najbolje godine i trofeje dao Edmonton Oilersima, a potom i ‘donio hokej’ u Los Angeles. Ponajviše po opisanom događaju, stoga, današnji će datum ostati upamćem u povijesti hokeja na ledu.

Inače, osim Gretzkyjevog odlaska u mirovinu, na današnji dan rođendane slave aktualni NHL-ovci Scott Hartnell i Mika Zibanejad, te negdašnje ruske zvijezde poput Valerija Kamenskog, Olega Petrova ili Vladimira Tsiplakova.