HOKEJAŠKI VREMEPLOV 14.1.

Na današnji dan 1985. godine Philadelphia Flyersi su odali počast svom švedskom vrataru Pelleu Lindberghu, koji je poginuo samo četiri dana prije u automobilskoj nesreći. Počast je održana prije utakmice s Edmontonom, koju su Flyersi dobili rezultatom 5-3.

Punim imenom, Per-Eric Göran “Pelle” Lindbergh, bio je fantastičan talent. Od najranijih dana u Hammarbyu bilo je jasno o kakvom se vrataru radi. U svojoj prvoj NHL sezoni, imenovan je u All-Rookie momčad predvodivši cijelu ligu s 40 pobjeda. Iste godine, izabran je i za člana prve All Star petorke. Prije tragedije, Flyersi su napokon imali vratara koji je bio njihova budućnost.

Veliki inovator, Pelle je bio prvi vratar u povijesti koji je sa sobom nosio bočicu s vodom, što je danas standard za vratare širom svijeta. Lindbergh je to činio kako bi se borio s dehidracijom koja ga je mučila tijekom cijele karijere i tada je zbog toga zaradio brojne kritike protivničkih trenera. Danas, svi mu vratari zahvaljuju. Za cijelu tragičnu priču o ovom sjajnom vrataru pogledajte video ispod teksta.