HOKEJAŠKI VREMEPLOV 13.1.

Kroz povijest hokeja, na današnji dan događalo se mnogo zanimljivih stvari. Provest ćemo vas samo kroz neke, one najvažnije.

Prvo, 1955. godine, vratari Red Wingsa i Bostona, Glenn Hall i Terry Sawchuk bili su briljantni na vratima svojih momčadi. Njihov susret u Bostonu završio je remijem bez golova, a došao je samo tjedan dana nakon istog rezultata (s istim vratarima) u Detroitu.

Hall je bio prvi vratar (da, mnogo prije Patricka Roya) koji je branio ‘butterfly’ stilom branjenja, danas sasvim uobičajnim u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu. No, ovaj je vratar to radio u vremenu kada je ‘ići nisko’ bilo još teže jer nije nosio masku, a ipak je postao najveći hokejaški ‘željezni čovjek’ odigravši čak 502 uzastopne utakmice!

1975. godine pak, Chicagov John Marks postavio je NHL rekord kada je zabio najbrža dva gola u povijesti lige, oba postignuta unutar 33 sekunde od početka ogleda između Chicaga i Philadelphije.

Na isti dan 1984. godine igrač Los Angelesa, Bernie Nicholls, postao je prvi igrač u povijesti NHL-a koji je zabio u sva četiri dijela hokejaške utakmice. Zabio je gol u svakoj od trećina i pobjednički pogodak u produžetku koji je Kingsima donio 5-4 pobjedu nad Quebec Cityem.

Na poslijetku, 1987. godine Dino Ciccarelli postaje vodeći strijelac u povijesti Minnesota North Starsa zabivši svoje 267. i 268. pogodak u dresu te momčadi u 5-4 pobjedi North Starsa nad Buffalo Sabresima. Danas ispod teksta možete pronaći video o neponovljivom Glennu Hallu.