Marko Lovrenčić photo by Sanja Berend

Marko Lovrenčić ulazi u politiku!

Sve su češće sportaši dio i politike, ali i politika dio sporta. Na žalost ovo dvoje je neraskidivo, barem u modernoj Hrvatskoj. Jedini hokejaš koji će se kandidirati na ovim izborima i natjecati za saborsku fotelju jest Marko Lovrenčić.

Zagrebački dečko, bivši Medvjed, trener na ledu, ali i izvan njega, voditelj sportskog kolektiva, Marko Lovrenčić odlučio je uči u politiku. U I. izbornoj jedinici nalazi se na listi Ive Josipovića.

Sasvim slučajno sam ušao u politiku. Prije nešto više od mjesec dana kontaktirali su me iz stranke bivšeg predsjednika te sam se nakon nekoliko sastanaka odlučio uključiti. Nije mi cilj samopromocija, nego sam se kroz vođenje kluba suočio, kao i mnogi s nizom prepreka. Obično su bile političke naravi čega ne bi smjelo biti u sportu” započeo je Lovrenčić.

Što god pokušavate riješiti postavlja se pitanje ‘Mali čiji si ti?‘ ili ‘Ma znate nije tako jednostavno...’ Svi znamo što to znači. Želim da se više ne pita čiji si, jesi li lijevi ili desni” nastavlja Marko. “Ja nisam ničiji, ja sam samo Marko Lovrenčić, hokejaš, trener i prijatelj. Bez dobrih projekata i razvoja nema budućnosti, a to je ono na ćemu želim raditi.”

Marko ističe i da mu je cilj razvoj malih sportova kako bi se što više djece imalo priliku baviti sa što više njih istodobno.

11886124_894302610625489_1199247543943871100_o

Na žalost bez novca se ništa ne može i sve se vrti oko toga. To je nedopustivo. Cijeli sam život sportaš, vjerujem da najviše mogu pridonijeti ovom području. Smatram da Zakon o sportu treba prilagoditi i malim sportovima, kao i velikim. Posebno treba raditi i omogućiti djeci s posebnim potrebama uključivanje i druženje sa svom djecom, da skupa treniraju. Time djeca koja nemaju tegoba shvaćaju koliko nekima treba truda da naprave nešto, recimo neki pokret koji je njima prirodan i tako počinju cijeniti više mnoge stvari u životu” iznosi svoj stav Marko. “S druge strane djeca s posebnim potrebama osjećaju se kao dio cjeline što im mnogo znači.”

Lovrenčić se posebno osvrnuo da rad raznih saveza, udruga, klubova koje smatra da treba regulirati. “Teško je danas nešto organizirati, kad se udruge i savezi skrivaju iza istih imena koja su ovdje već godinama. Posebice nam je veliki problem u hokeju, gdje se sve vrti oko samo nekoliko klubova. Čak i s velikim KHL-om u Zagrebu ništa se u hokeju nije pomaklo na bolje. I dalje treniramo u mraku velesajma. Da nismo mi hokejaši povukli malo, nebi igrali ni inline, hokej na rolama, gdje već imamo jako veliku bazu sportaša.”

Ja želim pomoći razvoju malih sportova, mog hokeja, jer time dobivamo budućnost. Samo razvojem i radom s djecom možemo ostvariti nadu u bolje sutra” ponovio je za kraj Marko Lovrenčić.

Marku glas možete dati preferencijalnim glasovanjem, a kako se to radi, možete vidjeti u kratkom videu niže.

Photo by Sanja Berend