Davor Sajko photo

Golmanske putešestvije

Još otkako su nestali zagrebački miljenici publike, Lix i Ouzas, a kasnije i poneki periodični hit vratari iz vremena KHL-a, Medveščak traži očajnički konstantno rješenje među vratnicama. Iako je ponekad dovoljno pogledati, ili čak i progledati, kako bi se vidjela i domaća kvaliteta, izviđači i lovci na talente i agente Medveščaka ovog su ljeta imali pravu avanturu.

Matiheu Corbeil stigao je početkom kolovozoa na try-out i najavljen je ovim riječima: “Odlučili smo dovesti Mathiea Corbeila na probni ugovor. Linus je zadobio ozljedu na treningu ovoga ljeta te neće biti 100 posto spreman da započne treninge s nama, a potrebna su nam tri vratara da započnemo s pripremama. Nadgledat ćemo Linusovu situaciju kroz narednih mjesec dana, te na kraju odlučiti kojem stranog vratara želimo zadržati. Mathieu je velik vratar koji se raduje dolasku kako bi nam mogao dokazati da može igrati na ovom nivou.” 

Corbeil je stigao kao zamjena za najavljenog vratara Linusa Fernstroma koji nije zadovoljio na sistematskom, a samo četiri dana prije početka sezone već je spakirao svoje torbe.

Corbeil je bio već na putu kući kad je ekspresno vraćen. Matt Hackett predugo je boravio u Detvi, viza mu je istekla i po dolasku na zagrebačku zračnu luku “Dr. Franjo Tuđman” odbijen mu je ulazak. Viza i EU pravila ipak su nešto na što se ne može utjecati pa je Corbeil dobio i svoju drugu (ili treću) priliku i vraćen je u “Ledenu”. Možda je i bolje da je Hackett vraćen kući, jer statistika mu je u teškom padu, a čak ni Fox nije baš čudotvorac.

U Zagreb je u noći stigao i šveđanin Bjorn Svensson, velik i jak, hrabar i zanimljiv igrač.

https://www.eliteprospects.com/player/1296/bjorn-svensson