Photo by Sarah A. / Flickr.com

GM-ovi debatiraju o vratarima i Patricku Kaneu

U tijeku je sastanak generalnih managera NHL momčadi u sunčanoj Floridi. Kako prenosi nhl.com jedan od glavnih predmeta rasprave je oprema za vratare. Kay Whitmore koji je u organizaciji zadužen za pitanja vezana uz vratare kaže kako su pribavili neke prototipove vjerojatno buduće opreme za NHL vratara. Kažem vjerojatno buduće jer da bi oprema postala standardna moraju se složiti s prijedlogom odbor za natjecanje i Upravni odbor Lige.

Nova oprema je zamišljena da bi maksimalno štitila vratara, ali da bi bila nešto manjih dimenzija i izgubila neka svojstva blokiranja, a s ciljem podizanja šansi za postizanje golova, što samim time igru čini zanimljivijom, ili barem tako kažu u NHL-u.

Smatram da i vratari znaju da postoji određena rupa između najvećih vratara i ostalih u Ligi, i da nisu (vratari) sretni s time da tu rupu pokriva prevelika oprema. – Kaže Whitmore.

Schenider, Dubnyk i Holtby su na sastancima kao predstavnici vratara i čini se da su zajedno sa ostalim managerima i predstavnicima Lige i oni sami zainteresirani da se oprema smanji i igra učini zanimljivom. Ako bi prijedlog naišao na odobravanje svih instanci novu opremu vidjeli bi već na jesen u slijedećoj NHL sezoni.

Kako se čini osim o vratarskoj opremi manageri su raspravljali i o Patricku Kaneu, odnosno o “Patrick Kane Loophole” ili rupi u “zakonu”. Naime prošle godine nešto prije kraja prijelaznog roka Patrick Kane je slomio ključnu kost, te je stavljen na IR (oporavak je trebao trajati 12 tjedana), odnosno među ozlijeđene rezervere, a samim time njegova plaća 6,5 milijuna dolara bila je zamrznuta, odnosno Blackhawksi su dobili istu tu količinu novaca na raspolaganje, a da ne prekrše salary cap. Stan Bowman, čarobnjak za salary cap za tu je količinu novaca doveo Vermettea, Timmonena i Desjardinsa. Kako su momčadi obvezne držati se u granicama salary capa samo dok traje regularni dio sezone Patrick Kane se vratio s oporavka čak 6 tjedana ranije i bio je spreman za nastup već u prvom krugu doigravanja.

Kako se doznaje manageri raspravljaju o tom pomalo besmislenom pravilu i kako ga zamjeniti, a na nama je dragi čitatelji da sami procijenimo radi li se tu o varanju, ili o čistom i regularnom korištenju pravila ili na posljetku o Čudesnom Kaneovom ozdravljenju.

Photo by Sarah A./flickr.com

GM-ovi debatiraju o vratarima i Patricku Kaneu

Smatrate li potez Blackhawksa legalnim?

Thank you for the vote!