Dea Sajko / KHL.hr

Genoway protiv Genowaya u Ledenoj

Nakon petarde u Rigi, Medveščaku stiže dobra vijest. Jesse Saarinen vraća se u postavu, poništena mu je kazna koju je zaradio u srijedu. Loša vijest je da u Zagreb stiže Spartak, momčad koja je još uvijek neporažena u Ledenoj!

Za službeni medvescak.com Thomas Larkin najavio je utakmicu:

Znamo da će Spartak ići jednako jako kao i mi. U istoj smo situaciji. No, na domaćem ledu, pred našim navijačima moramo odigrati punih 60 minuta u najboljem izdanju. Izaći na led kao momčad, koncentrirano i fokusirano, i ne smijemo dopustiti padove ili opuštanje. Do kraja sezone će svatko morati dati svoj maksimum i odgovorno odigrati da bismo pobijedili i ušli u doigravanje.

Na ledu ćemo ponovno gledati dvoboj braće Charlesa i Colbyja Genowaya koji su u međusobnim susretima svaki upisali po asistenciju, a u posljednjih pet susreta obojica su skupila po četiri boda.

Branič Charles Genoway je najučinkovitiji igrač (25) i najbolji asistent (17) svoje momčadi, a slijede ga napadači Konstantin Glazačev (23) i Lukaš Radil (23) koji je u prvom susretu u Lednoj bio jedan od petorice strijelaca. Na vratima češće stoji Jevgenij Ivannikov (89.7% obrana uz 2.55 prosječno primljena gola po utakmici) nego Atte Engren (90.6% obrana uz 2.65 prosječno primljena gola po utakmici).

Utrka za doigravanje

Utrka za doigravanje je daleko od gotove i s preko deset utakmica koje se još moraju odigrati, sve je moguće. Sutra ćemo u Ledenoj dvorani gledati najbolje izdanje momčadi Germana Titova i Gordija Dwyera u kojem se zasigurno nitko neće štedjeti jer je svaki bod, a naročito unutar konferencije, izrazito važan.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, preko internetske prodaje nawww.ticketshop.hr te na blagajni Doma sportova koja se na dan utakmice otvara u 17:30 sati.

 

Photo: Dea Sajko / KHL.hr