11913559_885736111502974_1053206480_n

GALERIJA: Medveščak porazom nakon raspucavanja otvorio sezonu

Šest mjeseci nije bilo KHL hokeja u Zagrebu. Nakon ljeta ispunjenog krizom, dramom i skepticima, hokej se ipak vratio u velikom stilu. Zagrebački klub je složio momčad dovoljno konkuretnu za borbu za ulazak u playoff. U toj momčadi se nalazi i povratnik, Tomislav Zanoški. No, Zanoški se nije vratio laganim korakom, Zanoški se vratio krahom. Zabio je prvi gol Medveščaka u novoj sezoni, no na kraju su Medvjedi ipak izgubili nakon produžetaka sa 3:2.

Da, bilo je jako lijepo, jako mi je drago da su me tako navijači dočekali i zahvalan sam za to. Bilo je dugo čekanje ali drago mi je da je ovako ispalo” rekao je Zanoški.

Zanoški i Mertl su u periodu od 39 sekundi u drugoj trećini zabili dva gola za vodstvo od 2:0, no Medvjedi su nakon toga popustili, radili previše pogrešaka te se Amur vratio u utakmicu.

“Bila je teška utakmica, vodili smo 2:0 pa su se oni vratili. Oba kluba su se strašno borila pa je utakmica mogla ptići na bilo koju stranu” krenuo je Zanoški. “Poveli smo s dva gola, no zabili su nam jedan s igračem više i vratili su se, što je razina borbenosti koju očekujemo od svakog kluba protiv kojeg ćemo igrati, a i ostali klubovi to očekuju od nas.”

Bilo je jednostavno previše pogrešaka Medveščaka u drugoj trećini.

Kroz utakmicu smo radili promjene kako da se krećemo kroz neutralnu zonu, kako da se prebacimo iz obrane u napad” krenuo je strateg Medveščaka, Gordie Dwyer. “Amur je odradio dobar posao u tom prostoru, strpljivo su se postavili u 1-3-1 formaciji, dok smo mi htjeli igrati brže. U drugoj trećini smo gubili previše pakova pa se momentum prebacio na njihovu stranu. Igra u neutralnoj zoni u drugoj trećini nam je mogla biti puno bolja, to je jedan od razloga zašto smo na kraju i izgubili. 
No, tek je prva utakmica. Igrači su bili pod dojmom navijača, koji su cijelu utakmicu neprestano navijali.”

Super je atmosfera, ovdje je uvijek odlično” nastavio je Zanoški. “Svi obožavaju publiku ovdje, svi se publici dive. Ovakvu atmosferu je dobro naći. Jednostavno nije ovako. Neki čak i kažu da je teško čuti druge na ledu.”

Na kraju je Zanoškom ovo sve ispunjenje sna: “Bolji povratak na led nisam mogao zamisliti. Sanjao sam o ovome tri godine. Jako mi je drago da je ovako ispalo.”

Amur at Medveščak (26/08/2015)