Francuska veza dovela Medveščak do pobjede nad Atlantom

IMG_5849.JPG

 

Zagreb – Francuska veza Pelletiera i St. Pierrea je dovela Medveščak do pobjede od 4:1 protiv Atlanta, a Mark Owuya je s 30 obrana došao do prve pobjede pred zagrebačkom publikom

Mark Owuya je na gol Medveščaka stao po četvrti uzastopni put, dok se Ville Leino vratio na sebi već udomaćenu tribinu.

U prvih 20 minuta spomena vrijednih događaja i prilika nije bilo. Morrisonn i Glumac su se kroz trećinu bili uputili ka klupi za kažnjene, no penalty kill Medveščaka ostao je neprobojan.

U Bratislavi je St. Pierre asistirao Pelletieru za prvi gol utakmice, no protiv Atlanta je bilo obrnuto. Pelletier se našao na desnom krilu, dodao u prazan prostor pred gol gdje se našao St. Pierre te zatresao mrežu Attea Engrena za 1:0 Medveščaka nakon manje od dvije minute druge dionice.

Šest minuta kasnije je Oleg Yashin zasjeo na klupu za kažjnene zbog spoticanja, a Aaron Palushaj je iz mrtvog kuta probio Engrena za 2:0 Medveščaka.

Nakon 40 minuta bilo je 2:0 za domaćine.

S početkom zadnje dionice Medveščak nije spustio nogu s gasa. Pelletier je ponovo na desnom krilu fantastično proigrao pak, natjerao igrača Atlanta da ga udari visokom palicom i da sudac digne ruku, no prije nego što je Atlant uspio doći do paka, Pelletier je sa samo jednom rukavicom uputio snažan udarac te probio Engrena za 3:0 Medveščaka.

Tri minute nakon gola Pelletiera, Atlant je uzvratio. Andreas Engqvist je držao pak iza gola Owuye, a ispred Owuye se našao slobodan Petr Vrana koji je kaznio pogrešku bekova Medveščaka golom za 3:1.

Pobjedu i bolju igru Medveščaka potvrdio je Martin St. Pierre sredinom zadnje trećine golom za 4:1.

Nakon nešto lošije forme u posljednjim utakmicama, Pelletier i St. Pierre su pomaknuti u četvrtu liniju s Katicem da se probude, a točno to i jesu. Pelletier je doveo Medveščak do pobjede u Bratislavi, a protiv Atlanta je asistirao na oba gola St. Pierrea te također zabio, dok je St. Pierre asistirao Pelletieru na njegovom golu.

“Nije previše poziv da se probudim. Imao sam svoje prilike no nisam zabijao. Dobar je osjećaj danas skinuti takav teret s leđa, riješiti se tog problema. Bitno je da pozitivno razmišljamo“ izjavio je dvostruki strijelac Martin St. Pierre nakon utakmice

“Katic odlicno igra s Pelletierom i sa mnom, no pomalo je čudno sto igra s nama. Dobra je kemija u liniji, ne ide nam loše. Bitno je da nastavimo igru od danas i da se fokusiramo na nedjelju“

Nakon 60 minuta igre, rezultat u Domu sportova bio je 4:1 za Medveščak. Dva gola St. Pierrea te pogotci Pelletiera i Palushaja su bili dovoljni Medveščaku da se izjednače s Atlantom na tablici. Medveščak je trenutno na devetom mjestu s 37 boda, a ispred njih su Lokomotiv na osmom mjestu s 40 bodova, Vitjaz na sedmom s također 40 te Dinamo Minsk na šestom s 43 boda. To su sve momčadi protiv kojih će Medveščak igrati u narednih 12 dana te je upravo zbog toga ova serija domaćih utakmica od iznimne važnosti za playoff.

“Govorio sam momčadi da je ova serija domaćih utakmica neizmjerno važna za nas. Igramo protiv svih momčadi koje moramo uloviti na tablici. Nakon utakmice danas izgleda kao da idemo u pravom smjeru. Mark (Owuya) dobro brani, daje nam šanse da pobijedimo“ rekao je Doug Shedden nakon pobjede protiv Atlanta

 

Photo: Davor Sajko/KHL.hr