Flood i Wright zabili, Atlant porazio Medveščak

20/01 Atlant at Medveščak

 

DOM SPORTOVA – Gol Vjačeslava Leščenka početkom zadnje trećine doveo Atlant to pobjede nad Medveščakom 3:2.

Gužva ispred Heetera 6:11 minuta od početka zadnje trećine je rezultirala pogotkom Atlanta za 3:2. Heeter je s nekoliko velikih obrana održao rezultat jednakim, no slijedio je udarac Leščenka koji je, pak, bio prevelik zalogaj za Heetera, koji je, unatoč porazu, odigrao još jednu odličnu utakmicu u nizu za Medveščak.

Listi ozlijeđenih se priključio i Kurtis McLean, umjesto kojeg je u sastav uskočio Dario Kostović. Kostović je odigrao samo 2:19 minuta u prvoj trećini, a ostatak utakmice je proveo na klupi.

Nakon prve trećine bez golova, Atlant je s igračem više nakon 5:49 minuta druge dionice došao do vodstva. Saša Martinović je zbog udaranja palicom dobio dvije minute, a samo 11 sekundi od početka kazne je Anton Babchuk poslao raketu s plave linije koja je zatresla mrežu iza Heetera.

Albert Jarullin je sredinom druge dionice zaradio kaznu zbog zadržavanja igre, a umjesto da Medvjedi izjednače s igračem više, Mat Gillroy je nakon 13:08 minuta druge trećine s igračem manje povisio vodstvo Atlanta.

Dvije minute i 40 sekundi nakon pogotka Gilroya, Ville Leino je dodao pak Marku Floodu, koji je iz sredine trećine Atlanta opalio na gol Engrena te bio precizan i minimalizirao vodstvo gostiju.

Šest sekundi prije isteka vremena u drugoj dionici, Artijom Vonorin je zaradio dvije minute na klupi za kažnjene. Mathieu Carle je dobio pak od Flooda te ga je lansirao prema golu Atlanta, no putanja paka je skrenuta u gužvi ispred Engrena. Na pravom mjestu u pravo vrijeme je bio James Wright, kojemu se pak našao na palici te ga poslao preko gol linije za izjednačenje Medvjeda 1.8 sekundi prije isteka 40. minute.

Iz utakmice protiv Atlanta su Medvjedi izašli praznih ruku. Bodovi koji su im bili od iznimne važnosti su otišli direktnim konkurentima za playoff, a sve što sada preostaje je nadati se boljoj predstavi Medveščaka u četvrtak, kada u Zagreb po drugi put ove sezone dolazi Minsk.