Soviet captain Viacheslav Fetisov celebrating the Olympic Gold Medal for the 1988 Winter Olympics. 

Brian Woychuk / Flickr.com

Fetisov: KHL može pomoći Kinezima

Dvostruki olimpijski pobjednik Vjačeslav Fetisov kazao je kako KHL može pomoći Kinezima u izgradnji hokejskih momčadi.

“Možemo kineskim klubovima ponuditi redraft kako smo već napravili pri izgradnji klubova u Rusiji. Načina postoji više, sve ovisi o tome kako oni žele graditi svoje momčadi. Ako kineske momčadi žele ući u KHL već iduće sezone možemo formirati tihooceansku diviziju.”

“Smatram logičnim da Kina ima dva kluba – u Pekingu i Šangaju. Ne shvaćam zašto se spominje samo jedan. Dvije linije samo s Kinezima mogu igrati u jednom klubu, dvije u drugom. Ostali neka budu legionari. Tako će se i kineska reprezentacija razvijati”, rekla je legenda za ruski R-Sport.

Taknuo se i situacije s Južnom Korejom.

“Koreja nije pokazala inicijativu za priključenjem KHL-u, usprkos tome što su organizatori ZOI 2018. u PyeongChangu. Kao organizatori moraju sudjelovati na turniru. S njima je situacija dosta zamršenija nego s Kinom ili Japanom, nemaju toliko vremena.”

Černišenko nagrađen

Predsjednik KHL-a Dmitrij Černišenko dobio je nagradu Svjetskog saveza olimpijaca za “služenje olimpijcima”.

Tom prilikom rekao je za službenu KHL stranicu:

“Ova počasna nagrada je još jedan dokaz uspjeha Olimpijskih igara iz Sočija. Posebno sam zadovoljan jer dolazi iz Saveza olimpijaca. Prije svega Igre iz Sočija ostat će upamćene kao “Igre za sportaše”, uvjeti i kompletna infrastruktura bili su na najvišoj razini.”

Igrači Dinama brane bivšeg generalnog menadžera

Igrači minskog Dinama potpisali su pismo bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku u obranu svog bivšeg generalnog menadžera Vladimira Berežkova.

Berežkov je bio uhićen pod optužbom pronevjere klupskog novca.

Photo: Brian Woychuk / Flickr.com