Overview around the vaillant arena during the game between Yekaterinburg and Team Canada at the 89th Spengler Cup ice hockey tournament in Davos, Switzerland, Saturday, December 26, 2015. (EQ Images/Melanie Duchene)

Evo tko će igrati na Spengler Cupu 2016

Poznato je tko će sve nastupiti na jubilarnom 90. izdanju Spengler Cupa u švicarskom Davosu, najstarijem hokejskom turniru na svijetu.
 
Uz domaćina Davos i redovite goste Team Canada, nastupit će HC Lugano, Mountfield Hradec Kralove te dva KHL kluba: Dinamo Minsk i Avtomobilist Jekatjerinburg.
 
Avtomobilist se vraća nakon prošlogodišnje premijere, u kojoj su se pokazali u sjajnom svjetlu. Dinamo se vraća nakon 2009., kada su i osvojili naslov.
 
Lugano će u Valliant Areni nastupati cijele godine kao aktualni švicarski doprvak, a na Spengler Cup dolaze treći put. U prošla dva nastupa završili su kao drugoplasirani, sada je vrijeme za korak dalje.
 
Mountfield debitira na Spengler Cupu, a ujedno će nakon dvije godine pauze Češka ponovno imati predstavnika na prestižnom natjecanju. Posljednji put su 2013. nastupile Vitkovice. Do pretprošlogodišnje pauze Česi su na Spengler Cupu imali predstavnika čak devet godina zaredom.
 
Aktualni prvaci Spengler Cupa, Kanada, igra u Davosu svake godine od 1984. Ove godine imat će priliku osvojiti 14. titulu.
 
Švicarski rekorder po broju naslova i rekorder Spengler Cupa, Davos, ove će godine tražiti 16. titulu. Posljednji su put vlastiti turnir osvojili 2011. godine.
 
Podsjetimo, Spengler Cup se igra između Božića i Nove godine, preciznije od 26. do 31. prosinca u Valliant Areni u Davosu.
Photo: EQ Images/Melanie Duchene