Photo: Davor Sajko

Enio Sacilotto novi trener Hrvatske!

Victoria, BC – Direktor razvoja mladih igrača momčadi Victoria Royals Enio Sacilotto novi je glavni trener Hrvatskog saveza hokeja na ledu za 2017. Svjetsko prvenstvo!

Enio Sacilotto bio je pomoćni trener za Royalse od 2011. do 2016., trenutno je direktor razvoja mladih igrača i scout WHL lige. Nakon Prvenstva Sacilotto će se vratiti u kanadu i u svoju matičnu momčad. Prije tog Enio Sacilotto bio je prvi trener Medveščaka u “novoj eri”, a nakon ponešto lošijih rezultata zamjenio ga je “ubojica Hrvata” Ted Sator. Trener koji je “pokopao” Pavelicha u Rangersima, napravio trejd “3-za-1″ i na kraju bio smjenjen pobunom u svlačionici u Jesenicama 2011.

“Ovo je odlična prilika za trenera Enia. On je odličan trener s pregršt međunarodnog iskustva,” rekao je GM Royalsa Cameron Hope. “Enio je trener sposoban za voditi reprezentaciju na međunarodnom natjecanju. Želimo mu sve dobro.”

Turnir će se održati u Belfastu od 23. – 29. travnja, a Hrvatska će nastupati u konkurenciji s Japanom, Velikom Britanijom, Litvom, Estonijom i Nizozemskom.

Ne možemo ne odati se dojmu da je ovo prvi pravi potez novog, novog, Medveščaka i njegovih predstavnika u HSHL. Enio Sacilotto nakon prestanka funkcije kao glavni trener u M1 odlično je vodio mlade selekcije i mnogi igrači ga i dan danas poštuju. I prvi korak je znači korak naprijed.

Photo: Davor Sajko

Enio Sacilotto novi trener Hrvatske!

Jeste li uzbuđeni zbog povratka Sacilotta?

Thank you for the vote!