Photo: Krume Ivanovski/khl.hr

[EKSKLUZIVNO] Povratak u EBEL je izgledan!

Photo: Krume Ivanovski

Beč 16.1.2017. – Medveščak se vraća u EBEL! Nakon četiri godine putšestvija po ruskim prostranstvima, uoči prvog izleta kluba u Kinu, Medveščak je i službeno predao prijavu da postane novi/stari član austrijske, regionalne, lige EBEL. Prema navodima iz lige u popodnevnim satima biti će i službeno objavljen povratak hrvatske momčadi u Erste Bank Eishockey Liga.

Ovako je to pisalo 2009. godine:

Zagrebački klub hokeja na ledu Medveščak na radnoj je sjednici izvršnog odbora Erste Bank Eishockey Lige u Grazu u petak i službeno primljen u istoimenu prestižnu austrijsku hokej ligu. Ovaj izniman uspjeh hrvatskog sporta i hokeja posljedica je odličnih rezultata koje posljednje dvije sezone postižu hokejaši zagrebačkog kluba Medveščak na međunarodnoj razini. Posebice treba istaknuti i sudjelovanje u SLO ligi u sezoni 2008/2009. tijekom koje je vodstvo Lige mijenjalo i sam pravilnik Prvenstva zbog vodećeg Medveščakova mjesta na ljestvici.

EBEL liga okuplja deset vrhunskih klubova iz Austrije, Mađarske, Slovenije, a od ove jeseni i Hrvatske. Ovim se uspjehom hrvatski hokej na velika vrata vraća u elitno svjetsko sportsko društvo.
Tako se na radost mnogobrojnih ljubitelja hokeja već od slijedeće jeseni u hrvatske domove nakon mnogo godina vraća vrhunski hokej. Utakmice EBEL lige iz Ledene dvorane zagrebačkog Doma sportova uživo će prenositi brojne televizijske i novinarske ekipe iz Hrvatske i inozemstva. EBEL liga okuplja deset vrhunskih klubova iz Austrije, Mađarske, Slovenije, a od ove jeseni i Hrvatske. Ovim se uspjehom hrvatski hokej na velika vrata vraća u elitno svjetsko sportsko društvo.

Hrvatska Olimpijska obitelj je s velikom radošću i zadovoljstvom primila vijest o ulasku KHL Medveščak u austrijsku ligu EBEL. Velika je to pobjeda hrvatskog hokeja, ali i nagrada za dugogodišnji uloženi trud odgovornih u klubu. Biti u hokejaškom društvu Austrije, Mađarske i Slovenije iznimna je čast za klub, ali i hrvatski hokej na ledu u cjelini. S veseljem očekujemo početak sezone!,’ istaknuo je Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Da je riječ o vrhunskom sportskom događaju govore i podaci kako su utakmice u sklopu EBEL-a jedan od najposjećenijih europskih sportskih događaja sa stalnim rastom broja gledatelja. U prošloj je sezoni zabilježeno oko 750.000 gledatelja, gradovi domaćini utakmica EBEL lige bilježe 13% rasta broja noćenja u danima utakmica, a lokalne turističke zajednice gradova domaćina sve veći promet koji je izravno povezan s EBEL-om.

Medveščak je članom EBEL lige postao 2009. u proljeće, a jedina momčad koja je bila protiv primanja hrvatske ekipe u ovu, tada austrijsko-mađarsko-slovensku ligu, bila je momčad Linza, budući ljuti suparnici Medvjeda. Od 2009. pa sve do izlaska iz lige 2013. i ulaska u KHL, Medveščak je redovito bio članom doigravanja, a i nerijetko je boravio na samom vrhu tablice.

Od neuspješnih priča Tonija Bezine i Petera Dundovicha, dolaska Roberta Kristana, Brada Smytha i Prpica i Hecimovica i legendarne utakmica, naravno protiv Linza, Medveščak je gradio svoj mit i legendu. Mnogi današnji navijači već su zaboravili, ili nisu niti bili na Šalata Winter Classic utakmicama, Arena im je samo KHL-ovska priča, dok punu Ledenu nisu ni doživjeli.

Medveščak se vraća u EBEL, ligu kojoj gravitira, ligu u kojoj mladići nastupaju prilično uspješno u juniorskim kategorijama. No EBEL priča će biti uspješna tek kad će u toj ligi zaigrati ponajbolji naši igrači, kad se nađe mjesta za Smoleca, Jankovića, Miličića i ostale. Zagreb je pokazao da voli strance, ali da želi vidjeti i svoje juniore i mladiće.

Vidimo se u EBEL-u!

[EKSKLUZIVNO] Povratak u EBEL je izgledan!

Jeste li sretni zbog povratka u EBEL?

Thank you for the vote!