borsky canucks

EKSKLUZIVNO: Bomba iz Kanade – Borna Rendulić karijeru nastavlja u Vancouver Canucksima!

Najbolji hrvatski hokejaš u povijesti, Borna Rendulić, već prvoga dana Free agencyja i dan nakon što mu je istekao ugovor s Avsima, pronašao je svoje novo mjesto pod suncem u najjačoj hokejskoj ligi svijeta, NHL-u. Borna je u kasnim satima petka potpisao ugovor s Vancouver Canucksima koji su ga već neko vrijeme žarko željeli.

Kanadska franšiza u kojoj će Borsky svlačionicu dijeliti s legendama poput braće Sedin, svojim dvojnikom Alexandreom Burrowsom i drugim zvijezdama poput Louija Erikssona, također Šveđanina, ili pak Brandona Suttera i Chrisa Higginsa, dala je mladom 24-godišnjem Zagrepčaninu preko tri puta vrijedniji ugovor od onoga kojeg je imao u Colorado Avalancheu protekle dvije godine, a obećan mu je i bolji status u momčadi iako je potpisani ugovor još uvijek two-way.

“Dečko iz Vukomerca” dobio je sjajnu i izdašnu ponudu i morao se brzo odlučiti, u čemu mu je pomogao njegov dugogodišnji osobni trener Jurica Franković Micek te menadžer Darren Ferris. Cijeli “Rendulić Team” bio je konzultiran i naposljetku je odlučeno da Borna seli iz Denvera na zapad Kanade.

U Canucksima ga čeka nekoliko zanimljivih imena poput porijeklom Hrvata, Boa Horvata, zatim Jakea Virtanena kojeg je draftirao Medveščak prije par godina kao perspektivnog klinca na KHL draftu, ali i spomenute velike zvijezde te internacionalci poput Danca Jannika Hansena, Finca Markusa Granlunda, Šveđanina Alexa Edlera ili Švicaraca Luce Sbise i Yannicka Webera.

Rendulić u Vancouver stiže kao pojačanje i prospekt za top-six linije, za koje će se naravno morati izboriti, ali i dakako veliko pojačanje za Utica Cometse ukoliko bude morao igrati AHL. Trajanje ugovora je na minimalno jednu sezonu s opcijom produljenja. Slavlje za sve hrvatske fanove NHL-a sada može početi jer još jednu sezonu, sada već treću zaredom, noći će se provoditi uz NHL i Hrvata na najboljim ledenim površinama svijeta, ovoga puta u Kanadi iako je velik interes za hrvatskog reprezentativca pokazala i Carolina…

EKSKLUZIVNO: Bomba iz Kanade – Borna Rendulić karijeru nastavlja u Vancouver Canucksima!

Vancouver ili Denver, gdje će Borni biti bolje?

Thank you for the vote!