Foto: Arsen Miletić

[EBYSL] Podvig na Dunavu hrvatskih hokejaša

Ledena bajka u izvedbi mladih zagrebačkih hokejaša i dalje traje. Medveščak je u Budimpešti svladao MAC s 3:1 i izborio ulazak u finale EBYSL-a. Protivnik “medvjeda” bit će prvak Austrije, momčad Red Bulla iz Salzburga. Medveščak je u glavni grad Mađarske krenuo “pobijediti ili poginuti“. U prvih dvadeset minuta pogodaka nije bilo sve do završnice trećine kad gosti prelaze u vodstvo. MAC je u nastavku dvoboja poravnao, ali Zagrepčani su poslije nekoliko minuta vratili prednost pogotkom s igračem više. Domaći su žestoko pritisnuli Medveščak, ali nisu uspjeli probiti obranu gostiju. U posljednjoj minuti dvoboja Mađari pokušavaju izjednačiti sa šestoricom igrača no time su samo omogućili “medvjedima” pogodak u praznu mrežu.

Mađari su odlučujući susret polufinala doigravanja priredili na klizalištu Tüske Csarnok, jednoj od brojnih ledenih ploha koje je ova država sagradila u posljednjih desetak godina. Umjesto da se vodeći ljudi naše domovine svisoka obraćaju našim sjevernim susjedima poučavajući ih svemu i svačemu, možda bi bilo bolje da svi skupa naučimo kako se od države koja je prije trideset godina bila dio istočnog bloka gradeći tzv. “gulaš socijalizam”, pravi zemlja u kojoj, između ostaloga, nije problem sagraditi ledenu dvoranu s dvije tisuće mjesta usred svjetske gospodarske krize.

Za dvoboj protiv Medveščaka, trener MAC-a, Szabolcs, izmijenio je sastav u odnosu na onaj koji je poražen na Velesajmu. Iz obrane su ispali Podunavac i Zsolt Vajda, a vratio se mladi reprezentativac Garát. Prvi napad poveo je nekadašnji mladi reprezentativac Schmal dok se Felföldy premjestio u četvrtu navalu. Erőss je zamijenio mjesta s Tamasem Vajdom tako da je domaći četvrti napad zaigrao u potpuno drugačijem sastavu. Ni ovog puta MAC nije spuštao članove seniorske momčadi koja igra u finalu doigravanja MOL-a, Stipsicza i Terbocsa.

Učitelj Zagrepčana, Kolombo, u Budimpeštu je odveo prve tri postave u istim sastavima koji su igrali i u četvrtak. Na vrijeme se oporavio i vratar Ružić no njegove prve pričuve, Hergešića-Adamovića nije bilo u autobusu za Mađarsku. U pripravi je čekao Jünker Đurić. Promjene su zahvatile i četvrtu petorku. Umjesto napadača Tadića i Mikića u sastavu su se našli Krikšić i Šutevski. Piše Drax za Hrhokej.

Izjave nakon utakmice Medveščak – MAC

“Opet ću reći, kao i na početku doigravanja, zar je netko sumnjao u nas? Zaslužili smo ovo, odigrali smo jako tešku seriju i sad tek očekujemo da će navijači doći napuniti Dom sportova. Cijelu utakmicu smo odlično odigrali, sve tri trećine,” izjavio je odmah nakon pobjede kapetan Janković.

S njime se složio i glavni trener Danijel Kolombo: “Bila je ovo jedna kvalitetna utakmica. Ovo je najčišća pobjeda koju smo ostvarili u jako dugo vremena i nitko nam ne može dati jednu za zamjerku na nju.”

Ponosan Kolombo

“Pripremili smo se fantastično. Super mi je drago da u ovako važnoj utakmici nismo zaradili isključenje. To je fantastično. Šest golova od sedam koje nam je MAC zabio u zadnje dvije utakmice smo primili s igračem manje i danas nismo dobili isključenje. I nismo dali razloga sucu u niti jednom trenu da podigne ruku. To je fantastično i znak jedne zrele momčadi. Tu je bio i naš Željko Hrelja i rekao je da nema niti jednu zamjerku na suđenje ili na dečke”, komentirao je trener Kolombo.

“Podrazumijeva se samo po sebi da će dečki dati sve od sebe. Okolnosti u kojima smo bili tu je dovoljna motivacija svima. Van svake pameti je nekome treba mama, tata i trener da ih u ovakvoj odlučujućoj utakmici polufinala motiviraju da se bore. Podrazumijeva se da se momčad mora boriti, bez obzira na rezultat”, zaključio je trener Kolombo.

Hrabar Ružić

“Ovo je stvarno super uspjeh. Očekivali smo to, došli smo s Tim ciljem i navijači su došli zbog nas i podržali nas kao i uvijek. Stvarno smo zasluženo pobijedili, jedva čekamo otići u Salzburg, završiti sve i slaviti”, rekao je Ružić, a o još jednoj svojoj odličnoj izvedbi ponovno pod utjecajem temperature i bolesti samo je rekao: “Nije sve do mene. Da nema dečki ispred mene, ne bih niti ja bio dobar. Zahvaljujem svima jer su mi puno pomogli i pokazali da mogu. Želio sam braniti, a temperatura i grlo su me satrali. Užasno sam se osjećao ovih dana, danas je bilo bolje i evo na tabletama i antibiotiku sam uspio.”

MAC – Medveščak 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Budimpešta, klizalište Tüske csarnok, 14.3.2016.
Gledatelja: 111
Suci: Soós, Rencz, Pálkövi i Soltész

Strijelci:

0:1 MED Novak (Janković, Stančić T.) 18′
1:1 MAC Sillo (Körösi, Schmal) 28′
1:2 MED Jarčov (Janković, Miličić) 33′
1:3 MED Janković 60′ EN

Udarci na gol:
MAC 44
Medveščak 31

Isključenja:
MAC 4 min
Medveščak 10 (Miličić) min

MAC: Zaka, Dobos – Boros, Jaszai D., Sillo, Schmal, Körösi – Kovács, Lakatos, Papp, Inglis, Bödök – Garát, Herner, Erőss, Fekete, Nemeth – Herszenyi, Jaszai B., Vajda, Felföldy, Berendi. Trener: Szabolcs

Medveščak: Ružić, Jünker Đurić – Pleško, Kegalj, Novak, Janković, Stančić T. – Poljak, Smolec, Jarčov, Miličić, Trstenjak – Kramarić, Kopričanec, Čizmadija, Jović, Fičur – Stančić P., Šutevski, Krikšić, Vrbančić, Vuglač. Trener: Kolombo

Foto: Arsen Miletić

[EBYSL] Podvig na Dunavu hrvatskih hokejaša

Može li i RBS pasti?

Thank you for the vote!