Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

[EBEL] Innsbrucku derbi zapada

U utorak je dvobojem Innsbrucka i Dornbirna okončano drugo kolo nove EBEL sezone. U susretu punom preokreta gostujući Morski Psi bili su bolji od domaćih Buldoga 4:3 u produžetku te su time s 5 bodova iz dva susreta zasjeli na peto mjesto na tablici, odmah iza četvrtoplasiranog Znojma. Nakon izjednačenja minutu i pol prije kraja regularnog dijela, drugi bod Innsbrucku donio je Hunter Bishop.
 
Na samom otvaranju utakmice igrao se čvrst hokej no disciplinirane obrane nisu dozvoljavalje kreiranje ozbiljnijih šansi. U 19. minuti Žiga Pance je svojim drugim pogotkom u sezoni u situaciji s igračem više doveo Dornbirn do vodstva. Veselje je, međutim, trajalo manje od minute, jer je 27 sekundi prije odlaska na odmor izjednačio John Lammers.
 
Gosti su u istom tonu nastavili susret, u 23. minuti Ronana Quemenera je drugi put prevario Tyler Spurgeon za vodstvo gostujućeg sastava. Na odmor se ponovno otišlo s neriješenim jer je šest minuta kasnije precizan Brian Connelly.
 
U posljednjoj dionici gosti koriste isključenje Benedikta Schennacha, Scott Timmins donosi novo vodstvo u 42. minuti. Kako bi svaka trećina završila 1:1 pobrinuo se u 59. minuti Mitch Wahl i odveo susret u produžetak.
 
U 65. minuti pobjedu gostima donio je ranije spomenuti Bishop. Dornbirn u produžetku, zanimljivo, nije imao nijedan udarac u okvir, nasuprot pet na strani Innsbrucka.
 
EBEL, 2. kolo
Dornbirn – Innsbruck 3:4 OT (1:1, 1:1, 1:1)

 

Photo: Krume Ivanovski / KHL.hr