Photo by Andrea Rastowsky   / KHL4ALL

Dva NHL teškaša sukobila se u Zagrebu

Utakmica Medveščaka i Barysa iz Astane nije završila posljednjim zviždukom. Momčad Barysa nedavno je preuzeo Nazarov, najureni bivši trener SKA iz Petrograda. Nazarov je bivši NHL teškaš i “enforcer” kao i trener Medveščaka Gordie Dwyer.

No za razliku od gospodskog Dwyera, Nazarov je poznat po opscenim i pomalo divljim ispadima na utakmicama, a to mu nije bilo strano niti jučer. Iako je Medveščak vodio 3-0, a na kraju i pobjedio s tim rezultatom, Barys je bila iznimno nesportski nastrojena momčad. Zanimljivo je kako je Nazarov slao igrače s uputama za provokacije, pa je Rsypayev čak dva puta dobio batine, od Perkovicha i Gilliatija.

Jako smo sretni s ovom pobjedom i svakako nam daje samopouzdanja. Iz nje se jasno vidi da kada se držimo svoje igre i pazimo na detalje, možemo svakoga pobijediti. Borili smo se punih 60 minuta, svi su igrali sa svrhom i Taylor je bio odličan. Imali smo start kakav smo poželjeti mogli i držali smo tu razinu energije kroz cijelu utakmicu. Bila je to prava momčadska pobjeda, sumirao je Dwyer.

Sve to kulminiralo je verbalnim ispadom između Dwyera i Nazbarova, a Nazarov je propustio i službenu press konferenciju nakon utakmice. Kuolari govore i o okršaju u hodniku, no to ne možemo komentirati.

“KHL pravila jednaka su za sve. Mi ne možemo komentirati odluku i postupke trenera Barisove momčadi koji je odlučio ne sudjelovati na tiskovnoj konferenciji. Trener Dwyer uvijek je poštovao KHL pravila i redovno sudjelovao na tiskovnim konferencijama te ispunjavao sve trenerske dužnosti navedene u pravilniku bez obzira na ishod utakmica ili događanja tijekom istih. Klub pozdravlja način na koji glavni trener Dwyer vodi momčad i cijenimo iznimnu hrabrost i zalaganje koju glavni trener i svi igrači Medveščaka pokazuju” stiglo je izvješće i komentar iz Medveščaka
Photo by Andrea Rastowsky   / KHL4ALL

Photo by Andrea Rastowsky / KHL4ALL

Zanimljivim se vidi i nasrtaj bivšeg igrača Medveščaka, poznatog po zatvaranju klubova, Martin St. Pierra na nekadašnjeg suigrača Michaela Glumca, ali zanimljiv je i komentar Dragutina Ljubića iz prijenosa kojim navodi da je St. Pierreostao dužan Segalu, ali poslužio je očito i Glumac.”

Photo by Andrea Rastowsky   / KHL4ALL