Photo by. Natalie Litz

Dupuis završio karijeru!

Tužna vijest za sve ljubitelje hokeja, a posebno za ljubitelje Penguinsa iz Pittsburgha odjeknula je kao bomba. Pascal Dupuis, taj 36-godišnji, uvijek nasmijani Kanađanin se povlači sa svjetske hokejaške scene.

Razlog povlačenja je zdravlje. Naime sjetimo se da mu je dijagnosticiran krvni ugrušak, od čega se uspješno izliječio, ali Super-Duper je rekao dosta.

Bilo mi je jako teško reći dosta, ali za moju obitelj, moju ženu i četvero djece, gledati me kako igram dok uzimam lijekove bilo je jako stresno.

Nakon što sam izašao iz utakmice sa San Joseom zbog boli u prsima postalo mi je jasnije da moje tijelo više ne mora prolaziti kroz sva testiranja i preglede.

Dupuis je član Penguinsa od veljače 2008. godine kada je doveden u tradeu sa Atlantom. I već od samih početaka nametnuo se kao srce i duša momčadi.

Jako mi je žao Pascala. Nikada nisam vidio čovjeka koji je odlučniji u namjeri da igra i pomogne vlastitoj momčadi. Nažalost došli smo do točke kada to njegovo zdravlje nije moglo podnijeti i morao se povući.

Svakako će ostati praznina, van leda, u svlačionici, na klupi između perioda, ma posebno na ledu. Neću moći naći čovjeka kao on, ali netko će ga morati zamjeniti. – Jim Rutherford

Dupuisu je ostala još godina ugovora s Penguinsima, ali iako neće igrati Pensi će mu i dalje isplaćivati plaću, a njegov salary cap iznosi 3,75 milijuna dolara.

Pascal je u NHL-u odigrao 871 utakmicu u Wildu, Rangersima, Trashersima, a najveći trag ostavio je u Pittsburghu u dresu Penguinsa. Upisao je 409 bodova, a od toga 190 pogodaka.  U dresu Pensa osvojio je i Stanley Cup.

Photo by Natalie Litz