Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Doping skandal u KHL-u

Iskusni 40-godišnji ruski napadač Sergej Gusjev kažnjen je sa šest mjeseci neigranja zbog povrede pravila o dopingu, izvjestila je ruska antidopinška agencija. Detalji nisu poznati, osim toga da suspenzija teče retrospektivno od 23. travnja, te da će, prema podacima dostupnim na eliteprospects.com, biti izvan leda do 24. rujna.

Gusjev je igrač jekaterinburškog Avtomobilista, a posljednje tri sezone nosio je kapetansko C na dresu u Jekaterinburgu. Prošle sezone je u 33 susreta skupio 7 bodova (2+5), u pet utakmica u doigravanju nije imao ni bod.

U karijeri je igrao i u NHL-u, za Dallas i Tampu. Za Rusiju je nastupio triput na Svjetskim prvenstvima (2002, 2003 i 2005).

Gol Slovana s centra

Većina vratara u svojoj karijeri ima barem jedan gol koji bi očajnički htjeli vratiti. Podjetimo se kako je Robert Kristan još 2012. u Areni Zagreb dobio gol od Olimpije, igrč slovenskog sastava ispucao je pločicu napamet, Kristan ju je pratio, ali ga je ipak iznenadila i ušla u mrežu.

Gol s centra se dogodi tu i tamo i uglavnom je krivac sam pak koji se nezgodno odbije. Ivan Nalimov, vratar Admirala, na svoju žalost, nema alibi za gol u srijedu.

Nalimovu je išlo dobro, obranio je 11 udaraca slovačkih napadača u prvoj trećini, ali na sredini druge dogodilo mu se nešto što će htjeti ubrzo zaboraviti.

Nakon bulija na sredini leda, Michal Sersen dobio je pak, vidio prostor kraj Nalimova i odlučio opaliti prema golu. Pločica je prošla, Slovan je smanjio, a kako se Nalimov osjećao teško je procijeniti.

Uostalom, uvjerite se sami:

Photo: Krume Ivanovski/KHL.HR

1 comment

  1. Pingback: Majstorija iz Helsinkija | KHL.hr