Bridget Samuels

Dobri duh Pittsburgha rekao zbogom hokeju

Samo jedan pogodak u cijeloj sezoni, samo šest asistencija, iako mizeran učinak, ali kada je on na ledu svi su znali da je to to, da će dati svoj maksimum, i tako u svakoj novoj utakmici, u svakoj od svojih četrnaest profesionalnih sezona. Ali čovjek dođe u godine kada tijelo treba odmor, kada treba reći dosta, pa iako ove sezone nije zaigrao niti minute danas se od hokeja službeno oprostio Craig Adams.

Adams je već pri samom draftu, a draftan je kao 223 pick na draftu 1996. godine od strane Hartford Whalersa, bio poseban jer je bio prvi igrač rođen na otoku Borneo.

Prva profesionalna sezona bila mu je 2000/01. u Carolina Hurricanesima gdje je ostao sve do sezone 2007/08. kada je prešao u Chicago Blackhawkse čiji je dres nosio sezonu i pol prije nego je trejdan u momčad u kojoj se najviše zadržao i u kojoj je završio svoju karijeru – Pittsburgh Penguinse.

Dva je puta osvajao Stanley Cup, a u svojoj je karijeri upisao 951 nastup i 160 bodova.

Smatram se sretnikom jer sam živio svoj san i igrao u NHL-u. Želio bih se zahvaliti svim upravam i trenerima koji su mi pružili priliku da zaigram u njihovim momčadima. Hvala i svom drugom osoblju s kojima sam surađivao i koji su uvijek bili dobri prema meni.
Natjecati se s najboljima bila je čast koju nikada nisam olako shvaćao. Zahvalan sam svim svojim suigračima i prijateljima koje sam putem stekao. Hvala vam za sve lijepe trenutke i sjećanja, i hvala svim navijačima bez kojih pobjede i porazi ne bi ništa značili.

Rekao je uvijek skromni Adams, a upravo je on postavio rekord Penguinsa kada je nastupio u 319 utakmica za redom. Valja istaknuti i kako je u čak deset od svojih četrnaest sezona njegova momčad izborila doigravanje.

Iako je bio igrač koji je proveo toliko dugo na ledu i uvijek bio cijenjen i od strane protivnika i suigrača pa i svih povezanih s hokejom Craig se poslije igračke karijere svoj daljnji život nastaviti u sasvim drugom smjeru te se počeo baviti financijama kao financijski savjetnik u Merrill Lynch’s Pennbrook Group. Što zapravo i ne čudi jer je tijekom posljednjeg lockouta aktivno sudjelovao u donošenju novog ugovora između lige i igrača.

Photo by Bridget Samuels/flickr.com

 

 

Dobri duh Pittsburgha rekao zbogom hokeju

Jesu li igrači poput Adamsa bitni za momčad?

Thank you for the vote!