Dinamo u Minsku nadjačao Medveščak unatoč povratku nakon zaostatka

ZAGREB - Ville Leino (#18, KHL Medveščak Zagreb) šalje pak u mrežu Larsa Haugena (#30, Dinamo Minsk) u utakmici regularnog djela KHL sezone 22.1.2015. u Domu sportova

ZAGREB – Ville Leino (#18, KHL Medveščak Zagreb) šalje pak u mrežu Larsa Haugena (#30, Dinamo Minsk) u utakmici regularnog djela KHL sezone 22.1.2015. u Domu sportova (Krume Ivanovski/KHL.hr)

MINSK – Povratak nakon zaostatka od 2:0 u zadnjoj trećini Medveščaku nije bio dovoljan. Andrei Stepanov bio je krvnik Medvjedima nakon što je s četiri preostale minute na semaforu vratio domaćine u vodstvo zabivši gol za eventualnu pobjedu od 3:2.

U zaostatku od 2:0 je Medveščak ušao u zadnju trećinu te je stvaranjem gužve ispred Haugena također stvarao prilike. Nakon 6:24 minuta u zadnjih 20, Mark Flood je s plave linije opalio pak prema golu domaćina, no pak se izgubio u gužvi ispred. Bill Thomas je pronašao pak te ga za svoj 12. bod 2015. u 12. utakmici 2015. poslao iza Haugena za 2:1.

Lukas Krajicek se tada nakon 11:32 minute našao na klupi za kažnjene zbog udaranja palicom, dok je Medveščakov powerplay bio precizan po 34. put ove sezone. Patrick Bjorkstrand je na desnom krilu imao pak, pokušao ga poslati prema Haugenu, no to mu nije uspjelo te je ponovo uzeo pak na desnom krilu. Iz drugog pokušaja je uspio zaprijetiti domaćinima, no njegov udarac se odbio te završio na Leinovoj palici koji je zabio svoj sedmi gol ove sezone za izjednačenje 8:16 minuta prije isteka vremena.

Medvjedi su nakon gola za 2:2 imali nekoliko prilika da dođu do vodstva, koje su propuštene zbog Pelletierovih solo akcija, dok su domaćini bili precizni u prvoj boljoj akciji nakon izjednačenja. Andrei Stepanov je osvojio pak na bandi iza gola Medveščaka, dodao ga beku Lukasu Krajiceku na plavoj, koji je iz prve snažnim udarcem vratio pak prema golu Heetera, gdje je nastala gužva. Paul Szczechura je tada pronašao pak na lijevoj stani gola te ga dao Stepanovu na desnoj strani koji je četiri minute prije isteka vremena vratio Dinamu vodstvo.

Na ledu u Bjelorusiji su Medvjedi isklizali u istoj postavio kao i protiv SKA, s time da je izuzetak bio povratak Glumca u redove Medveščaka.

Od početka utakmice je prošlo 6:50 minuta kada se Shaone Morrisonn zbog povlačenja palicom uputio na klupu za kažnjene. Drugi najbolji powerplay s 26.7% efikasnosti s igračem više je tada bio na ledu te upisao i 66. gol u brojčanoj prednosti.

Nick Bailen je od Charlesa Lingleta dobio pak na plavoj liniji te ga poslao prema golu Heetera. Pak je, doduše, prošao pored gola, no odbio se od bande iza gola, pogodio Heetera i prije nego što su golman i bekovi Medveščaka stigli reagirati, pak je nakon 25 sekundi od početka powerplaya ušao u gol za 1:0 domaćina.

Slično je bilo i početkom druge dionice. Pet minuta i 42 sekunde je trajalo dok Dinamo ponovo nije imao igrača više, ovog puta Nathan Perkovich zbog povlačenja palicom. Medveščakov penalty kill, inače 16. u ligi s učinkom od 82.4% se uspio obraniti, no sedam sekundi nakon što se Perkovich vratio u igru, Andrei Stepanov pogađa s plave linije za 2:0.

Još jedna odlična utakmica Cala Heetera nije uspjela pomoći Medveščaku započeti novi niz pobjeda nakon poraza u St. Petersburgu u nedjelju. Heeter je utakmicu završio s postotkom obrana od 86.96% nakon 23 udarca na gol, no branio je bolje nego što to brojke ukazuju, dok je na drugom kraju leda Lars Haugen od 34 udaraca obranio njih 32.
Koliko god ovaj poraz odmaže kvalifikaciji za playoff, šansa za KHL utakmice nakon 22.2. je tu. Medvjedi se noćas iz Minska vraćaju kući, gdje će biti do 10.2., kada ih put vodi ka Čerepovecu.